r
Nosalty Logó

Bableves ahogy HK készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mi van itthon
Bableves ahogy HK készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

A tálaláshoz

Összesen 716 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

A tálaláshoz

Összesen 3580 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

A tálaláshoz

Összesen 220 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1771.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    649 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    137 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    471 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1485 micro
  • β-karotin
    3548 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 716 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    185.1 g

Zsír

  • Összesen
    90.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8855.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1857 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    1163 mg
  • Foszfor
    2305 mg
  • Nátrium
    3246 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    520.1 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    102 mg

VÍZ

  • Összesen
    685 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2047 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2355 micro
  • Kolin:
    579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17738 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    919 micro
Összesen 3580 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    459 micro
  • β-karotin
    1095 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 220 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Az előző este beáztatott babot feltesszük főni a répákkal és a kolbásszal. Sózzuk, borsozzuk, mehetnek bele a babérlevelek is, és fedő alatt puhára főzzük.
  2. Közben a csipetkét gyúrjuk össze, hogy legyen ideje kicsit szikkadni. A tojáshoz annyi lisztet adjunk hozzá, hogy egy jól gyúrható, kicsit keményebb tésztát kapjunk. Majd lisztezett tálcára csipegessük ki a tésztát.
  3. Amikor a bab megpuhult, akkor készítsünk rántást: olajon dinszteljük meg a vöröshagymát, adjuk hozzá a fokhagymát, szórjuk meg liszttel, pirítgassuk. Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát, keverjük el jól, és engedjük fel kevés vízzel. És a rántás mehet a forrásban lévő leveshez.
  4. Ekkor beletehetjük a csipetkét is, a felesleges lisztet rázzuk le róla. Forraljunk még egyet a levesen, és tálaljuk. Aki szereti tehet bele ecetet is, erős paprikát is, kanalazhat egy kis tejfölt a tetejére. Friss kenyérrel vagy pogácsával tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 26593
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bableves ahogy HK készíti
Mi van itthon 92 recept

Jó kis bableves, kolbásszal, friss kenyérrel - kell ennél több? Nem hinném.:)

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek