r
Nosalty Logó

Babfőzelék hagymás-paprikás zsírral nyakon öntve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Babfőzelék hagymás-paprikás zsírral nyakon öntve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

főzelék

hagymás-paprikás zsír

Összesen 531 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

főzelék

hagymás-paprikás zsír

Összesen 1598 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

főzelék

hagymás-paprikás zsír

Összesen 46 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1061.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 531 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2418.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    1295 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    3183.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1032 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 1598 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    68.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 46 Kcal

Hozzávalók

főzelék

hagymás-paprikás zsír

Elkészítés

főzelék

  1. A babot előtte való nap hideg vízbe áztatjuk. Másnap leöntjük róla a vizet, és hideg vízben a babérlevéllel oda tesszük főlni. Fedővel takarjuk. Kb. 1 óra hossza után fűszerezzük, fokhagymát is beletörjük (kivétel a borsikafű). Mikor érezzük, hogy már elég puha a bab, elkészítjük rá a rántást.
  2. A zsírba apróra belevágjuk a vöröshagymát, és megdinszteljük (nem pirítjuk!), mikor már fonnyadt, hozzáadjuk a lisztet, amit megpirítunk benne. Kevés hideg vízzel feleresztjük, simára keverjük, és a babra öntjük. A tejfölt elkeverjük a babból vett kis folyadékkal, az ecettel, borsikafűvel, és folyamatos keveréssel beleöntjük. Lassú tűzön, kevergetve összeforraljuk.
  3. Tálalásnál a hagymás zsírral (ki mennyire bőven szereti), megöntözzük, azaz "nyakon öntjük"!! Friss kenyérszelettel kínáljuk. Jó étvágyat!!

hagymás-paprikás zsír

  1. A zsíron kissé megfonnyasztjuk a nagyon apróra vágott hagymát, majd a fűszerpaprikát rászórjuk, és a gázról egyből levesszük.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7074
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 20.

Ajánló

Mikor a tejfölös habarást készítjük rá, és a főzeléket hígnak találjuk, a tejfölbe keverjünk kis lisztet, amivel  keverjük simára!! Az ecettel való ízesítést érdemes kipróbálni,mert a nélkül nem olyan az íze!!! Mi chili paprikát is szórunk bele, mert ezzel lesz  teljes!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Emlékszem, mikor a lányom óvodába járt, és a szülinapján mi is megjelentünk. Éreztem a finom illatokat, ami a konyha felől szállt..... az óvónéni nekem is kért a konyhás nénitől az akkori ebédből, ami babfőzelék volt!! Több év után is emlékszem az ízére, és próbáltam ugyanolyan finomra elkészíteni.....sikerült!!! :-))))

Hozzávalók

főzelék

hagymás-paprikás zsír

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek