Nosalty Logó

Rozsos-magvas bagett

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Rozsos-magvas bagett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 438 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1751 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 204 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2646.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    2099 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    101 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 438 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10586.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    1263 mg
  • Nátrium
    8395 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 1751 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1239.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    983 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 204 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tökmagot és a napraforgómagot száraz serpenyőben megpirítjuk. Kicsit kihűtjük, majd a lenmaggal és a köménymaggal együtt aprítóban megőröljük.
  2. A liszteket elkeverjük a sóval és az őrölt magvakkal. A kenyérsütő gép tartályába rakjuk először a langyos vizet és az írót, majd beleszórjuk a cukrot/mézet. Ráöntjük a lisztet, és az élesztőt a tetejére morzsoljuk. Dagasztó programon megdagasztjuk.
  3. A kész tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 3 részre osztjuk , cipókat formálunk, és hagyjuk 10 percig pihenni.
  4. Kinyújtjuk téglalap alakúra, feltekerjük. Sütőpapíros tepsibe tesszük, és 10 percig kelesztjük 50 fokos sütőben. Ezután kivesszük, és 180 fokosra előmelegítjük a sütőt. Alul edényben meleg vizet helyezünk el, hogy legyen egy kis gőzünk. Közben a tésztát tiszta ruhával letakarva még 10 percig pihentetjük.
  5. A bagettek tetejét bevágjuk néhány helyen, tökmagot, lenmagot és szezámmagot szórunk rájuk. Vízzel lespricceljük őket, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 5339
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Németi Olga 105 recept

Torma csípős ötmagvas keksze ihletett meg, hogy a magvakat a kenyérben is megpróbáljam. 

Hozzászólások

Torma

Szia Olga :) Nagyon szépek és szépen megkeltek, annak ellenére, hogy a "sötét" lisztek és zsíros magok mindig nehezítik a kelést. GRATULA! És örülök, hogy "megihlettelek" egyik receptemmel. Kellemes hétvégét, Torma :)

Németi Olga

Szia Torma! Igen, szépen megkeltek, én is csodálkoztam rajta, laposabbra számítottam :). Azóta már készítettem kenyeret is magokkal, igaz, azt elejét?l végig a kenyérsüt? gépre bíztam, de nagyon jó lett az is :) A gyerekek eleinte ellenálltak, de a lányom már megszokta, a kicsi fiú még nem, dehát bízom benne, hogy ? is megbarátkozik velük (a lenmagot nem sikerült apróra ?rölni, és zavarja). Szép hétvégét Neked is! Olgi

Torma

Édi, ahogy a gyerekeidrõl írsz Olgi :) Talán áztasd be a magokat, akkor megpuhulnak, vagy egy mozsárban törd össze õket! Ha ez sincs, akkor egy nylonzacskóban, nyújtófával döngesd! A gyerekek megszokják a fõztödet; jó korán hozzászoktatni õket az egészséges ételekhez; ha morognak is, késõbb imádni fognak érte! A 2 lányommal is így volt :) Minden jót, Torma :)

Kata58

Szuper ez a recept, de mivel nincs kenyérlisztem én mindig használok egy kiskanál sikért és egy késhegynyi ascorbint. Ha valakinek nincs otthon iroja, akkor fele tej, fele joghurttal lehet helyettesíteni!!!

Sóskaramell

jó recept, nekem igényelt még lisztet, nagyon lágy lett. Az viszont fontos, hogy a sót soha ne a liszthez keverjük, hanem mindig a vizes részben kell feloldani el?ször. Nagyon er?s vízelvonó hatása van, ha nem oldódik fel teljesen, a lisztbe keverve sülés közben szárítja a kenyeret, belülr?l... Én is szoktam a liszthez búzasikért keverni, aszkorbinsav ehhez szerintem nem kell, az író/joghurt savanykás, elvégzi a dolgot a C vitamin helyett.Lehet egy deci vizet tenni a süt? aljába is, hogy g?zben induljon a sülés, vagy fedeles tepsiben sütni félid?ig, utána er?s t?zön ropogósra sütni. Nagyon finom lett, belül nagyon puha, kívül ropogós kéreg; köszönjük a receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.