r
Nosalty Logó

Aszalványos csirketekercs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Csibedina
Aszalványos csirketekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 667 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4002 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 226 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1591.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    705 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    650 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 667 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    301.3 g

Zsír

  • Összesen
    227.1 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9548.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    1194 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    3334 mg
  • Nátrium
    4230 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.6 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1015.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1022 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    109 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    992 mg
  • Retinol - A vitamin:
    688 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    3901 micro
  • β-crypt
    140 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 4002 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 226 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt gyümölcsöket pár órára vízbe rakjuk ázni.
  2. A megmosott csirkemelleket bevágjuk úgy, hogy szét tudjuk nyitni, de egyben maradjon.
  3. A vastagabb részeket kiklopfoljuk, majd az egészet kívül-belül sózzuk, borsozzuk.
  4. Alufóliát terítünk le, erre bacon szeleteket helyezünk úgy, hogy egymást fedjék kissé, a szétnyitott csirkemellet erre ráhelyezzük (ezt a műveletet, mivel 4 db csirkemellünk van, 4x kell megismételnünk).
  5. A húsok tetejére helyezzük az aszalt gyümölcsöket, azok közé pedig a sajtot (reszelve, vagy akár apró kockákra vágva).
  6. Az alufólia segítségével a csirkemellett szorosan feltekerjük, így a bacon-ös borítás kerül kívülre.
  7. Minden csirkemellnél elismételjük a fenti műveleteket, majd zsiradékkal kikent (vaj, margarin, olaj, mindenkinek saját ízlése és szokása szerint) sütőtálba helyezzük őket.
  8. 200°C-os sütőben 50-60 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30x8
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 208
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 19770
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 26.

Receptkategóriák

Aszalványos csirketekercs
Csibedina 70 recept

Egy korábbi, spenótos csirketekercsem aszalt gyümölcsös változata.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek