r
Nosalty Logó

Töltött padlizsán kontakt grillen

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Töltött padlizsán kontakt grillen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 423 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 846 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 82 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    913.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    871 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 423 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1826.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    591 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    847.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    1743 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    621 micro
Összesen 846 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 82 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk a padlizsánt, leitatjuk. Levágjuk a csumáját, és keresztben félbevágjuk. A félbevágott részeket hosszában vékonyan felszeleteljük (kb. 4-5 mm).
  2. Egy közepes tálban az olívaolajból, sóból, borsból, pépesített fokhagymából marinádot készítünk. Ebbe beleforgatjuk a padlizsánszeleteket, kézzel alaposan átdolgozzuk, hogy felszívódjon az olaj. Letakarva állni hagyjuk, miközben az egyik paradicsomot és a mozzarellát vékonyan felkarikázzuk.
  3. A kontakt grill alsó és felső oldalát ecsettel alaposan bekenjük olívaolajjal, és "1"-es fokozaton felforrósítjuk, miközben a padlizsánszeletek egyikére rakjuk a mozzarella szeletkét, erre a paradicsomkarikát, ezt megsózzuk, borsozzuk, és egy csipet Provence-i fűszerkeveréket morzsolunk rá. Lefedjük a rá passzoló padlizsánszelettel. Ezt a műveletet megismételve 4 db "szendvicset" kapunk.
  4. 2 szendvicset elhelyezünk a kontakt grill alsó lapján, óvatosan ráborítjuk a felső lapot, és pár percig pirítjuk. Majd lekapcsolva 0-ra a hőfokot, kb. 5 percen keresztül pároljuk. Ezután újból bekapcsoljuk a grillt "1"-es fokozatra, és kb. 2 percig pirítjuk a padlizsánt. Konyhai lapáttal óvatosan tűzálló tálba szedjük. Megismételjük a műveletet.
  5. A tűzálló tálra szedett padlizsán mellé helyezzük a másik, cikkelyekre vágott paradicsomot, és 250 fokra felmelegített sütőbe toljuk kb. 10 percre. Előmelegített tányérokon, enyhén pirított baguett-el, száraz vörösborral kínáljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 4239
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 28.

Ajánló

Vigyázni kell a sajttal, mert szeret kifolyni. Ne legyen olyan nagy a karika, mint a paradicsomé. Lehet más sajtot is használni, én legközelebb egy szárazabb, aromásabb fajtával szeretném kipróbálni. Tehetünk bele hajszálvékony baconszeleteket, vékonyra karikázott olajbogyót is... stb, stb, stb. 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Töltött padlizsán kontakt grillen
Marti48 317 recept

A beköszöntött ködös és szürke novemberi estén megpróbáltam visszahozni a nyár hangulatát. Eszembe jutott, hogy miért ne csinálhatnék padlizsánból is rakott szendvicset, lesz ami lesz - kipróbálom. Relatív gyorsan elkészült, és nagyon finom volt. Használható meleg előételnek, gyors vacsorának, variálható körettel. Én most zaftos paradicsommal tálaltam és pirított baguettel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.