r
Nosalty Logó

Töltött padlizsán kontakt grillen

Marti48
Töltött padlizsán kontakt grillen
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

423
Kalória
15.2g
Fehérje
23.2g
Szénhidrát
31.9g
Zsír
423.9g
Víz
39.5g
Koleszterin
9.6g
Élelmi rost
13.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 846 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    913.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    423.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    871 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 423 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1826.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    591 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    847.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    1743 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    621 micro
Összesen 846 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 82 kcal

Elkészítés

  1. Megmossuk a padlizsánt, leitatjuk. Levágjuk a csumáját, és keresztben félbevágjuk. A félbevágott részeket hosszában vékonyan felszeleteljük (kb. 4-5 mm).
  2. Egy közepes tálban az olívaolajból, sóból, borsból, pépesített fokhagymából marinádot készítünk. Ebbe beleforgatjuk a padlizsánszeleteket, kézzel alaposan átdolgozzuk, hogy felszívódjon az olaj. Letakarva állni hagyjuk, miközben az egyik paradicsomot és a mozzarellát vékonyan felkarikázzuk.
  3. A kontakt grill alsó és felső oldalát ecsettel alaposan bekenjük olívaolajjal, és "1"-es fokozaton felforrósítjuk, miközben a padlizsánszeletek egyikére rakjuk a mozzarella szeletkét, erre a paradicsomkarikát, ezt megsózzuk, borsozzuk, és egy csipet Provence-i fűszerkeveréket morzsolunk rá. Lefedjük a rá passzoló padlizsánszelettel. Ezt a műveletet megismételve 4 db "szendvicset" kapunk.
  4. 2 szendvicset elhelyezünk a kontakt grill alsó lapján, óvatosan ráborítjuk a felső lapot, és pár percig pirítjuk. Majd lekapcsolva 0-ra a hőfokot, kb. 5 percen keresztül pároljuk. Ezután újból bekapcsoljuk a grillt "1"-es fokozatra, és kb. 2 percig pirítjuk a padlizsánt. Konyhai lapáttal óvatosan tűzálló tálba szedjük. Megismételjük a műveletet.
  5. A tűzálló tálra szedett padlizsán mellé helyezzük a másik, cikkelyekre vágott paradicsomot, és 250 fokra felmelegített sütőbe toljuk kb. 10 percre. Előmelegített tányérokon, enyhén pirított baguett-el, száraz vörösborral kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p

A beköszöntött ködös és szürke novemberi estén megpróbáltam visszahozni a nyár hangulatát. Eszembe jutott, hogy miért ne csinálhatnék padlizsánból is rakott szendvicset, lesz ami lesz - kipróbálom. Relatív gyorsan elkészült, és nagyon finom volt. Használható meleg előételnek, gyors vacsorának, variálható körettel. Én most zaftos paradicsommal tálaltam és pirított baguettel.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek