r
Nosalty Logó

Anita medalionja grillezett zöldségekkel

Cárevics
Anita medalionja grillezett zöldségekkel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A mártáshoz

A zöldségekhez

A húshoz

566
Kalória
37.4g
Fehérje
18.9g
Szénhidrát
36.1g
Zsír
463.1g
Víz
97.5g
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
11.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A mártáshoz

A zöldségekhez

A húshoz

Összesen 566 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A mártáshoz

A zöldségekhez

A húshoz

Összesen 2260 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A mártáshoz

A zöldségekhez

A húshoz

Összesen 85 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    873.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    463.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    541 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7468 micro
  • Lut-zea
    3371 micro
Összesen 566 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    149.8 g

Zsír

  • Összesen
    144.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3495.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    2122 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1852.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    2163 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    29874 micro
  • Lut-zea
    13485 micro
Összesen 2260 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1124 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 85 kcal

Elkészítés

A mártáshoz

  1. A szűzpecsenyéből 4-6 dekás érmeket vágunk, amit kezünkkel egy kicsit megnyomunk, megsózzuk, és durvára tört rózsaborssal meghintjük. Grillen vagy kevés forró olajon gyorsan megsütjük mindkét oldalukat, majd kihúzatni meleg helyre félretesszük.
  2. A visszamaradt olajban megsütjük a nagy szeletekre vágott gombákat és a gyöngyhagymát.
  3. Kevés olajon a paradicsompürét kissé megpirítjuk, majd hozzátesszük a paradicsom konzervet, felfőzzük, és ízesítjük sóval, szerecsendióval, kakukkfűvel és kevés borssal.
  4. Beleöntjük a vodkát, és jól kiforraljuk. Merülő mixerrel pürésítjük, hogy mártás sűrűségű legyen.
  5. Míg mártásunk összeáll, roston kisütjük a vastagabb karikára vágott zöldségeinket.
  6. A tányér közepére helyezzük a medalionokat, köré locsolunk mártást, amit megszórunk a pirított gomba és gyöngyhagyma darabokkal.
  7. Köretként a tányér szélére tesszük a karikára vágott, megsózott és meggrillezett zöldségeket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p

Az egyik közösségi honlapon ismertem meg egy nagyon fiatal anyukát. Példaértékű, ahogy ebben a nehéz világban egyedül próbálja megállni helyét a legkeményebb foglalkozások egyikében, az anyaszerepben. Számára, névre szólóan találtam ki ezt az ételkülönlegességet.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...