Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Anita medalionja grillezett zöldségekkel

Anita medalionja grillezett zöldségekkel
Anita medalionja grillezett zöldségekkel
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik közösségi honlapon ismertem meg egy nagyon fiatal anyukát. Példaértékű, ahogy ebben a nehéz világban egyedül próbálja megállni helyét a legkeményebb foglalkozások egyikében, az anyaszerepben. Számára, névre szólóan találtam ki ezt az ételkülönlegességet.

hozzávalók / 4 adag

A mártáshoz

A zöldségekhez

A húshoz

ajánlat

Hölgyeim, Valentin napra különösen ajánlom ezt a fogás egy száraz rosé kíséretében.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szűzpecsenyéből 4-6 dekás érmeket vágunk, amit kezünkkel egy kicsit megnyomunk, megsózzuk, és durvára tört rózsaborssal meghintjük. Grillen vagy kevés forró olajon gyorsan megsütjük mindkét oldalukat, majd kihúzatni meleg helyre félretesszük.
  2. A visszamaradt olajban megsütjük a nagy szeletekre vágott gombákat és a gyöngyhagymát.
  3. Kevés olajon a paradicsompürét kissé megpirítjuk, majd hozzátesszük a paradicsom konzervet, felfőzzük, és ízesítjük sóval, szerecsendióval, kakukkfűvel és kevés borssal.
  4. Beleöntjük a vodkát, és jól kiforraljuk. Merülő mixerrel pürésítjük, hogy mártás sűrűségű legyen.
  5. Míg mártásunk összeáll, roston kisütjük a vastagabb karikára vágott zöldségeinket.
  6. A tányér közepére helyezzük a medalionokat, köré locsolunk mártást, amit megszórunk a pirított gomba és gyöngyhagyma darabokkal.
  7. Köretként a tányér szélére tesszük a karikára vágott, megsózott és meggrillezett zöldségeket.
  • költség: 2700 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 541
elküldve: 1
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Cárevics

Mióta szakács: 2014.03.01.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szűzpecsenye grillezett zöldségekkel, sertésszűz grill zöldségekkel, sertés medalion paradicsomos mártással és grill zöldséggel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

567
napraforgó olaj 0.5 dl
csiperkegomba 30 dkg
ecetes gyöngyhagyma 5 dkg
konzerv paradicsom 250 g
sűrített paradicsom 80 g
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 késhegynyi
szerecsendió 1 csipet
vodka 0.5 dl
padlizsán 1 kis db
patisszon 1 közepes db
cukkini 1 közepes db
sertésszűz 60 dkg
0 ízlés szerint
rózsabors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl