Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szűzérmék spenótágyon lecsós gombaraguval

Szűzérmék spenótágyon lecsós gombaraguval
Szűzérmék spenótágyon lecsós gombaraguval
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sertésszűz a disznó legnemesebb része, nagyon finom, színtiszta hús. Sütésekor egy dologra kell figyelni, mivel nincs zsírtartalma, így nagyon könnyű kiszárítani.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A gombaraguhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst lehártyázzuk, és megszórjuk frissen őrölt borssal, majd visszatesszük a hűtőbe. A gombát megmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, majd vékonyra karikázzuk. A paprikát és paradicsomot felszeleteljük. A spenótot megmossuk, jól lecsepegtetjük.
  2. 2 ek olajat felforrósítunk egy serpenyőben, és az ujjnyi vastagra szeletelt szűzérme mindkét oldalát, oldalanként 5-6 perc alatt kisütjük. Félretesszük, és melegen tartjuk.
  3. Ezután a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az áttört fokhagyma felét, majd beledobjuk a friss spenótot, és 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk. Ezt is félretesszük.
  4. A maradék, forró olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a paprikát és a gombát, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt puhára pároljuk, ezután zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és beleöntjük a tejszínt. Végül beletesszük a paradicsomot, és kevergetve 2 percig forraljuk.
  5. Tálaláskor a spenótra helyezünk 2-3 szelet húst, sózzuk, és melléhalmozzuk a ragut.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 219
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertésszűz gombaraguval, sertésszűz spenótágyon, szűzpecsenye spenótágyon gombaraguval

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

401
sertésszűz 60 dkg
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
vaj 3 dkg
fokhagyma 2 gerezd
spenót 40 dkg
0 ízlés szerint
laskagomba 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
paprika 2 közepes db
paradicsom 2 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 2 dl
fokhagyma 2 gerezd