Nosalty Logó

Csirkemájpástétom dió bundában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Barny
Csirkemájpástétom dió bundában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 613 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 6134 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 223 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    882.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2057 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2052 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    24 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 613 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    210.6 g

Zsír

  • Összesen
    312.3 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    2554 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8820.7 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    519 mg
  • Kálcium
    961 mg
  • Vas
    80 mg
  • Magnézium
    493 mg
  • Foszfor
    2975 mg
  • Nátrium
    3752 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    628.8 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1025.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20573 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    101 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4419 micro
  • Kolin:
    1457 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20522 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    539 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 6134 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    755 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    753 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 223 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olajat, és üvegesítsük meg a szeletekre vágott hagymákat. Tegyük hozzá a megmosott, megtisztított csirkemájat, és fűszerezzük sóval, borssal, majorannával.
  2. Egy szaftmixerbe tegyük bele a meleg alaplevünket, az imént lepirított májat, a teszínt, és mixeljük teljesen pépesre. (Ha nincs mixerünk, húsdarálóval daráljuk le 2-3szor a sült csirkemájunkat.) A masszát helyezzük egy tálba, és a vajjal, konyakkal keverjük simára.
  3. A zselatinlapjainkat áztassuk hideg vízbe, és amikor gumi állagúra puhult, kevés vízzel mikróban folyósítsuk meg. A megolvasztott zselatint keverjük a még langyos májas masszánkhoz.
  4. Vegyünk elő egy kisebb méretű tepsit, és a májas masszát egyenletesen osszuk el az aljára és simítsuk el a tetejét. Hűtőbe téve hagyjuk 2 órán át merevedni.
  5. Ez idő alatt a balzsamecetet a mézzel egy kisebb forralóban addig forraljuk, amíg egy szirup állagú folyadékot nem kapunk, aztán tegyük oldalra, és hagyjuk kihűlni.
  6. A kihűlt májpástétomból készítsünk kb. 6 cm átmérőjű korongokat kiszúró segítségével. A korongokat forgassuk meg a pirított darált dióban.
  7. Tálaláskor a kalácsainkat pirítsuk meg, helyezzük tányér közepére, rakjunk rá 1 db diós csirkemájpástétomot és a balzsamecetes koncentrátummal dekoratívan locsoljuk körbe.
  8. Salátalevéllel, ribizlilekvárral és almaszeletekkel díszítsük.
  9. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2219
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Könnyen elkészíthető, mutatós előétel! Olyan tepsit válasszunk a pástétom dermesztésére, ahol kb.  2 cm vastagra tud elterülni a massza!

Hozzászólások

Krisztike

Tetszik!!!

Barny

Nagyon szépen köszönöm, Üdv:Barnabás

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.