r
Nosalty Logó

Tésztában sült sonkás pástétom

Penny Market
Tésztában sült sonkás pástétom
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

474
Kalória
27.4g
Fehérje
35.2g
Szénhidrát
23.3g
Zsír
107.2g
Víz
215g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
913.2mg
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 474 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 4252 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 221 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1327.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    948 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    107.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 474 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    246.8 g

Zsír

  • Összesen
    209.6 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11951.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    363 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    2394 mg
  • Nátrium
    8535 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    316.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    965.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1382 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    409 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    1511 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1357 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1387 micro
Összesen 4252 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    618.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 221 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba szórjuk, mellévágjuk a hideg vajat, rászórjuk a sót, és kézzel elmorzsoljuk a tésztát.
  2. Hozzáöntjük a vizet, majd összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük egy órára.

A töltelékhez

  1. Közben a hagymát nagyon finomra vágjuk, a sonkát apróra kockázzuk.
  2. A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sonkát, vöröshagymát, a finomra vágott snidlinget és zsályát, majd sózzuk, borsozzuk.
  3. A tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk.
  4. Jól összedolgozzuk. A tésztát kivesszük a hűtőből, majd 1/3-ad-2/3-ad arányban elvágjuk. Kinyújtjuk a tésztát egy lisztezett munkafelületen, majd egy alaposan kivajazott, 1,5 literes kalácssütő formába igazítjuk úgy, hogy a tészta kicsit túllógjon a peremén.
  5. A tésztát félig megtöltjük a masszával, majd belehelyezzük a tojásokat, és befedjük a maradék húsmasszával. Alaposan lenyomogatjuk, majd rátesszük a kisebbik, kinyújtott tésztát. A szélét összecsippentgetjük, hogy legyen egy kis pereme.

A kenéshez

  1. A tetejét lekenjük egy felvert tojással, és 170 fokos sütőben 70-80 percig sütjük.
  2. Megvárjuk, míg legalább langyosra hűl, majd kivesszük a formából, és szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 12 p
  • Sütés ideje: 80 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Eredeti finomság a húsvéti asztalra.

További receptek

Sonkakrém

Villámgyorsan elkészíthető sonkakrémet hoztunk nektek, ami remek módja a maradék felhasználásának, ha már sonkakómátok van. Ugyanakkor nem csak húsvétkor érdemes elkészíteni, hiszen ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...