r
Nosalty Logó

Tésztában sült sonkás pástétom

Penny Market
Tésztában sült sonkás pástétom
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

474
Kalória
27.4g
Fehérje
35.2g
Szénhidrát
23.3g
Zsír
107.2g
Víz
215g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
913.2mg
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 474 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 4252 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 221 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1327.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    948 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    107.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 474 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    246.8 g

Zsír

  • Összesen
    209.6 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11951.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    363 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    2394 mg
  • Nátrium
    8535 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    316.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    965.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1382 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    409 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    1511 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1357 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1387 micro
Összesen 4252 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    618.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 221 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba szórjuk, mellévágjuk a hideg vajat, rászórjuk a sót, és kézzel elmorzsoljuk a tésztát.
  2. Hozzáöntjük a vizet, majd összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük egy órára.

A töltelékhez

  1. Közben a hagymát nagyon finomra vágjuk, a sonkát apróra kockázzuk.
  2. A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sonkát, vöröshagymát, a finomra vágott snidlinget és zsályát, majd sózzuk, borsozzuk.
  3. A tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk.
  4. Jól összedolgozzuk. A tésztát kivesszük a hűtőből, majd 1/3-ad-2/3-ad arányban elvágjuk. Kinyújtjuk a tésztát egy lisztezett munkafelületen, majd egy alaposan kivajazott, 1,5 literes kalácssütő formába igazítjuk úgy, hogy a tészta kicsit túllógjon a peremén.
  5. A tésztát félig megtöltjük a masszával, majd belehelyezzük a tojásokat, és befedjük a maradék húsmasszával. Alaposan lenyomogatjuk, majd rátesszük a kisebbik, kinyújtott tésztát. A szélét összecsippentgetjük, hogy legyen egy kis pereme.

A kenéshez

  1. A tetejét lekenjük egy felvert tojással, és 170 fokos sütőben 70-80 percig sütjük.
  2. Megvárjuk, míg legalább langyosra hűl, majd kivesszük a formából, és szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 12 p
  • Sütés ideje: 80 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Eredeti finomság a húsvéti asztalra.

További receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Rosanics Petra

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.