r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás-karamellás pulyka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ada
Aszalt szilvás-karamellás pulyka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 586 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3507 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    773.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 586 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    283.3 g

Zsír

  • Összesen
    214.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    834 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4643.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    2251 mg
  • Nátrium
    1410 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1005 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 3507 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykamellet és a füstött sajtot felszeleteljük.
  2. Sóval, borssal, pici fahéjjal beszórjuk.
  3. Teflon serpenyőben kevés olajat és az 1 dl fehérbort felforrósítjuk, és a húszeleteket mindkét oldalát kicsit megsütjük.
  4. Utána tűzálló tálba, élükre állítva a sajt és a húszeleteket felváltva felsorakoztatjuk, bacon is mehet közé. Majd beborítjuk bacon szalonnával.
  5. A 2 ek cukrot megpirítjuk, és hozzáöntjük a boros-olajos lét, amiben a hús sült, majd hozzáadjuk a 2 dl tejfölt és összekeverjük. Ezt egyenletesen ráöntjük a tálban sorakozó husira.
  6. Kb. 30 percig sütjük fólia alatt. A sütés félidejében megszórjük az aszalt szilvával és tovább sütjük.
  7. Hagymás krumplipürével tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15320
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám már kb. 13 éve ezt a finomságot tálalja Szentestén. Mennyei finom :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek