Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt szilvás-karamellás pulyka

Aszalt szilvás-karamellás pulyka
Aszalt szilvás-karamellás pulyka
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám már kb. 13 éve ezt a finomságot tálalja Szentestén. Mennyei finom :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykamellet és a füstött sajtot felszeleteljük.
  2. Sóval, borssal, pici fahéjjal beszórjuk.
  3. Teflon serpenyőben kevés olajat és az 1 dl fehérbort felforrósítjuk, és a húszeleteket mindkét oldalát kicsit megsütjük.
  4. Utána tűzálló tálba, élükre állítva a sajt és a húszeleteket felváltva felsorakoztatjuk, bacon is mehet közé. Majd beborítjuk bacon szalonnával.
  5. A 2 ek cukrot megpirítjuk, és hozzáöntjük a boros-olajos lét, amiben a hús sült, majd hozzáadjuk a 2 dl tejfölt és összekeverjük. Ezt egyenletesen ráöntjük a tálban sorakozó husira.
  6. Kb. 30 percig sütjük fólia alatt. A sütés félidejében megszórjük az aszalt szilvával és tovább sütjük.
  7. Hagymás krumplipürével tálalhatjuk.

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 386
elküldve: 29
receptkönyvben: 257
elkészítve: 30/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Ada

Mióta szakács: 2012.02.13.
18 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

baconos-füstölt sajtos pulykamell, fahéjas pulykasült, karácsonyi pulykamell, aszalt szilvás pulyka,

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Huncutka1980
Ada / Huncutka1980 Sat, 2014-01-04 14:12

Örülök, hogy mindenkinek ízlett az aszaltszilvás pulyka - nálunk is ez volt ismételten a főfogás Szentestén, megunhatatlan :)

2bagoly
2bagoly Thu, 2013-12-26 12:29

Sziasztok!

Ahogy igertem jottem beszamolni: a recept tokeletes minden szempontbol a csaladomnak nagyon izlett. Annyit modositottam rajta, hogy a husit nem allitva hanem fektetve ket retegben helyeztem a tepsibe. A tejfolos, boros, karamellmartas nagyon szaftossa tette a husit. Koszonom a receptet, csak ajanlani tudom mindenkinek.

2bagoly

2bagoly
2bagoly Wed, 2013-12-25 15:57

Szia Ada!

Megkerdeztem ma reggel a fiamtol, hogy mivel keszitsem a pulykat mire ravagta, hogy hat sajttal toltveeee, ugyhogy erre a receptre esett a valasztasom azert is, mert nagyon szeretjuk a husit gyumolccsel megbolonditva igy sztem ez egy tokeletes kombinacio lesz az unnepi asztalon ma este. Mindenkeppen beszamolok, hogy sikerult. Boldog Karacsonyt :-)

zizitu
zizitu Tue, 2013-12-24 17:20

Kedves Ada!
Ez volt a mai főfogás szentestén. Harmonikus ízvilágú étel, csak ajánlani tudom. Nem most készült utoljára... Köszönöm
Zizitu

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-01-12 21:56

Köszönöm ezt a mesésen guszta és fincsi receptet! :-)
A fénykép nagyon szép, elkészítésre hívogatja a főzni akaró lányokat-asszonyokat, férjurakat..:-)
Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

Huncutka1980
Ada / Huncutka1980 Sun, 2013-01-13 15:24

Remélem ízleni fog, nálunk nagy kedvenc, de érdekes módon évente csak egyszer készül, karácsonykor :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-01-14 11:06

Kedves Huncutka!

Én ki szeretném próbálni, és ha bejön, ahogy gondolom, és tudom,:-))...az idei, 2013-as év karácsonyán ez a menü lehet nálunk is. :-))
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

588
pulykamell 1 kg
fehérbor 1 dl
füstölt sajt 20 dkg
bacon 10 dkg
tejföl 2 dl
aszalt szilva 8 dkg
cukor 2 ek
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint