Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos zserbótorta

Ananászos zserbótorta
Ananászos zserbótorta
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különleges ez a zserbótorta, hiszen ananászdzsemmel készült, és a töltelék is kicsit eltér a megszokott elkészítéstől. Főztem már be citrom- és narancslekvárt, és most először, de nem utoljára ananászdzsemet, aminek az elkészítése a blogomon található.

hozzávalók / 8 adag

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet, sót és a porcukrot összeszitáljuk, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a felfutott élesztőt, és alaposan összegyúrjuk, majd 3 gombócot formálunk belőle.
  3. Egy kapcsos tortaformát (kb 22-23 cm) jól kivajazunk és lisztezünk.
  4. A tésztagombócokat akkorára nyújtjuk, mint a forma, majd összeállítjuk a tortát. Egy réteg tészta, erre kerül a töltelék fele, majd ismét tészta, töltelék, és végül tészta.
  5. A tetejét villával megszurkáljuk, és előmelegített 170 °C-os sütőben megsütjük (kb 30-35 perc). A formában hagyjuk kihűlni.
  6. A torta tetejét és az oldalát bevonjuk a csokis masszával, és darált dióval díszítjük.

Töltelékhez

  1. A diót megdaráljuk, összevegyítjük a porcukorral, kikeverjük a lekvárral, vaníliával és a citromhéjjal.
  2. A fehérjéből a sóval habot verünk, majd óvatosan összeforgatjuk a diós masszával. A tölteléket kettéosztjuk.

Bevonáshoz

  1. A bevonóhoz felforrósítjuk a tejet, beletördeljük a csokoládét, és simára keverjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 204
elküldve: 3
receptkönyvben: 93
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diós torta ananászlekvárral, ananászos zserbós torta, zserbó torta ananászdzsemmel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vgreta
vgreta Mon, 2014-12-22 14:23

Szia Judit!

Szerinted 26 cm-es formában nagyon lapos lenne?!

vgreta
vgreta Mon, 2014-12-22 18:02

Köszi a választ! Az igaz, de ez mégiscsak egy torta. :) És a képen is vastagabbnak látszanak a rétegek, mint egy zserbószelet esetében.

788
tej 50 ml
porcukor 5 dkg
friss élesztő 1.5 dkg
finomliszt 28 dkg
1 csipet
vaj 15 dkg
tojássárgája 2 db
dió 30 dkg
porcukor 15 dkg
vanília kivonat 1 teáskanál
lekvár/ dzsem 15 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
tojásfehérje 2 db
1 csipet
étcsokoládé 15 dkg
tej 50 ml