Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zserbó Alexandra konyhájából

Zserbó Alexandra konyhájából
Zserbó Alexandra konyhájából
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagymamámtól tanultam ezt a finom süteményt. Mikor kicsi voltam, mindig ott álltam az asztal mellett, és lestem minden mozdulatát. És mostanra megjegyeztem. Most én csinálom ezt a remek süteményt.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Én cukroztam a tetejét, de csokimáz való a tetejére.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 4 egyenlő részre osztjuk. 
  2. Lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtjuk őket.
  3. Az első tésztalapot beletesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, megkenjük lekvárral, és megszórjuk dióval. Erre tesszük a második lapot, szintén megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval. A harmadik lap következik ugyanez az eljárásmód. A negyedik lapot rátesszük, megszurkáljuk, és hagyjuk pihenni 30 percig. 
  4. Ha pihent előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Ha megsült, rátesszük a gőzön felolvasztott csokoládét. Ha megdermedt, hosszúkás szeletekre vágjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x35 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 788
elküldve: 3
receptkönyvben: 52
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Alexandra

Mióta szakács: 2010.10.25.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Nagymama zserbója, zserbó, diós lekváros süti, réteges diós süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1817
finomliszt 45 dkg
vaj 10 dkg
sertészsír 10 dkg
cukor 5 dkg
tojássárgája 1 db
élesztő 2 dkg
1 csipet
tejföl 1 dl
lekvár/ dzsem 220 g
dió 20 dkg
cukor 10 dkg
étcsokoládé 20 dkg
napraforgó olaj 2 ek