Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos zserbó szilvalekvárral

Mákos zserbó szilvalekvárral
Mákos zserbó szilvalekvárral
65 perc / előkészület: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most először próbáltuk ki, már több helyen is olvastam róla, de mi mindig a hagyományosat készítettük. Ideje volt már kipróbálni, és nem csalódtunk, finom.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat a margarinnal habosra keverjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót, végül kézzel átdolgozzuk (ha szükséges, lisztet még adhatunk hozzá).
  2. A mákot összekeverjük a cukorral.
  3. A tésztát három részre osztjuk, és elnyújtjuk. Az elsőt tepsibe tesszük, lekenjük a lekvár felével, és megszórjuk a mák felével, erre jön a második tészta, lekvár, mák, majd a harmadik tészta. A tetejét villával megszurkáljuk.
  4. Megsütjük.
  5. Amikor a kalács kihűlt, lekenjük az olvasztott csokoládéval.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 120
elküldve: 10
receptkönyvben: 274
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mákos zserbó, zserbó mákkal és lekvárral, zserbó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1885
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
cukor 6 dkg
élesztő 1 dkg
tejföl 2 dl
tojássárgája 2 db
1 csipet
mák 30 dkg
cukor 15 dkg
szilvalekvár 30 dkg
étcsokoládé 10 dkg