r
Nosalty Logó

Mákos zserbó szilvalekvárral

Angie-30
Mákos zserbó szilvalekvárral
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

1887
Kalória
30.7g
Fehérje
215.6g
Szénhidrát
103g
Zsír
73.4g
Víz
140g
Koleszterin
20g
Élelmi rost
68.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1887 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7548 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 395 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    103 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2576.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    1178 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    928 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    215.6 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    612 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    578 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 1887 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123 g

Zsír

  • Összesen
    412.1 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    153 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10307.4 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    4710 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    1331 mg
  • Foszfor
    3710 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    862.3 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

Víz

  • Összesen
    293.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2450 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    527 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2310 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1636 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    567 micro
Összesen 7548 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 395 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgákat a margarinnal habosra keverjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót, végül kézzel átdolgozzuk (ha szükséges, lisztet még adhatunk hozzá).
  2. A mákot összekeverjük a cukorral.
  3. A tésztát három részre osztjuk, és elnyújtjuk. Az elsőt tepsibe tesszük, lekenjük a lekvár felével, és megszórjuk a mák felével, erre jön a második tészta, lekvár, mák, majd a harmadik tészta. A tetejét villával megszurkáljuk.
  4. Megsütjük.
  5. Amikor a kalács kihűlt, lekenjük az olvasztott csokoládéval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Most először próbáltuk ki, már több helyen is olvastam róla, de mi mindig a hagyományosat készítettük. Ideje volt már kipróbálni, és nem csalódtunk, finom.

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

3600 élelmiszer-csomagolásból származó vegyi anyagot találtak az emberekben

Július minden évben a műanyagmentesség hónapja, de míg kezdetben a teknősökről, szívószálakról és műanyag zacskókról szólt a mozgalom, ma már ennél nagyobb a tét: kiderült, nemcsak rengeteg felesleges hulladék keletkezik az egyszer használatos műanyag étel- és italcsomagolások révén, de ezekből akár több ezer vegyi anyag is kioldódhat.

Íme a nyár 5 klasszikus fogása cseppet sem klasszikusan készítve:...

Egy évszakot nemcsak az időjárása teszi jellegzetessé, hanem azok a klasszikus fogások is, amelyet e kijelölt három hónap alatt fogyasztunk. Szerencsére a nyár csak úgy dúskál a legzamatosabb alapanyagokban és a belőlük főzött, isteni receptúrákban is, amelyeket szeretünk újra és újra megfőzni. Készítsük el őket idén is, sőt, ha kedvünk tartja csavarjunk is egyet rajtuk.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...