r
Nosalty Logó

Aloo mutter

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Aloo mutter
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Az aloo mutter-hez

A fűszerezéshez

Összesen 342 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Az aloo mutter-hez

A fűszerezéshez

Összesen 2054 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Az aloo mutter-hez

A fűszerezéshez

Összesen 65 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    641 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    1056 micro
Összesen 342 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.7 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3341.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    780 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    583 mg
  • Foszfor
    1460 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.1 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    1777 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    481 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    3843 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    86292 micro
  • Lut-zea
    6338 micro
Összesen 2054 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2789 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 65 kcal

Hozzávalók

Az aloo mutter-hez

A fűszerezéshez

Elkészítés

Az aloo mutter-hez

  1. A burgonyát meghámozzuk, negyedekbe vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne főzzük szét!
  2. A hagymát meghámozzuk, nagyobb darabokra szeleteljük. Hozzákeverjük a lereszelt gyömbért, a mozsárban durvára tört fokhagyma gerezdeket és a maradék fűszert. Mindezt egy serpenyőben összesütjük 2-3 perc alatt.
  3. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a paradicsomlevet, a cukrot, a sót és a tejet is. Mindezt összeforraljuk, és legvégül hozzáöntjük a zöldborsót. Addig főzzük mindezt fedő alatt, amíg a borsó megpuhul. A fedőt egy kis idő után billentsük félre, hogy a gőz távozni tudjon, és az alap sűrűsödjön.
  4. A chiliport a végén adjuk hozzá. Ha piros chilivel dolgozunk, azt apróra vágva a hagymával együtt az elején tegyük hozzá.
  5. Ha a borsó megpuhult, keverjük hozzá a főtt burgonyát, és melegen tálalhatjuk is az ételt.
  6. Tálaláskor megszórhatjuk friss korianderrel, vagy aki nem szereti a koriander ízét, használhat szárított petrezselymet is. Nem túl autentikus, de jól mutat.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 655
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 95246
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 05.

Ajánló

Az indiai éttermekben ezt az ételt párolt rizzsel vagy nannal szokták tálalni. Én azért óvatos lennék a burgonya + extra szénhidrát kombinációval, de aki nem félti a vonalait, annak érdemes kipróbálni. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy klasszikus pandzsábi, India északi régiójából származó étel. A helyi (szegedi) indiai-pakisztáni étteremben rengetegszer rendeltem már ezt a fogást az étlapról, és mindannyiszor elmerengtem azon, hogy vajon mitől lehet ez a paradicsomos alap ilyen isteni selymes és sűrű. A recept megadja a választ. Nem szabad megijedni a sokféle fűszertől, mert ezek általában már könnyen beszerezhetők egy bio vagy reform élelmiszereket kínáló boltból. Az egyik legjobban ellátott ilyen bolt Szegeden a tejcsarnokban található zöldséges.

Hozzávalók

Az aloo mutter-hez

A fűszerezéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...