r
Nosalty Logó

Aloo mutter

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Aloo mutter
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Az aloo mutter-hez

A fűszerezéshez

Összesen 342 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Az aloo mutter-hez

A fűszerezéshez

Összesen 2054 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Az aloo mutter-hez

A fűszerezéshez

Összesen 65 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    641 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    1056 micro
Összesen 342 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.7 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3341.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    780 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    583 mg
  • Foszfor
    1460 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.1 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    1777 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    481 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    3843 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    86292 micro
  • Lut-zea
    6338 micro
Összesen 2054 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2789 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 65 Kcal

Hozzávalók

Az aloo mutter-hez

A fűszerezéshez

Elkészítés

Az aloo mutter-hez

  1. A burgonyát meghámozzuk, negyedekbe vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne főzzük szét!
  2. A hagymát meghámozzuk, nagyobb darabokra szeleteljük. Hozzákeverjük a lereszelt gyömbért, a mozsárban durvára tört fokhagyma gerezdeket és a maradék fűszert. Mindezt egy serpenyőben összesütjük 2-3 perc alatt.
  3. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a paradicsomlevet, a cukrot, a sót és a tejet is. Mindezt összeforraljuk, és legvégül hozzáöntjük a zöldborsót. Addig főzzük mindezt fedő alatt, amíg a borsó megpuhul. A fedőt egy kis idő után billentsük félre, hogy a gőz távozni tudjon, és az alap sűrűsödjön.
  4. A chiliport a végén adjuk hozzá. Ha piros chilivel dolgozunk, azt apróra vágva a hagymával együtt az elején tegyük hozzá.
  5. Ha a borsó megpuhult, keverjük hozzá a főtt burgonyát, és melegen tálalhatjuk is az ételt.
  6. Tálaláskor megszórhatjuk friss korianderrel, vagy aki nem szereti a koriander ízét, használhat szárított petrezselymet is. Nem túl autentikus, de jól mutat.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 655
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 94445
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 05.

Ajánló

Az indiai éttermekben ezt az ételt párolt rizzsel vagy nannal szokták tálalni. Én azért óvatos lennék a burgonya + extra szénhidrát kombinációval, de aki nem félti a vonalait, annak érdemes kipróbálni. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy klasszikus pandzsábi, India északi régiójából származó étel. A helyi (szegedi) indiai-pakisztáni étteremben rengetegszer rendeltem már ezt a fogást az étlapról, és mindannyiszor elmerengtem azon, hogy vajon mitől lehet ez a paradicsomos alap ilyen isteni selymes és sűrű. A recept megadja a választ. Nem szabad megijedni a sokféle fűszertől, mert ezek általában már könnyen beszerezhetők egy bio vagy reform élelmiszereket kínáló boltból. Az egyik legjobban ellátott ilyen bolt Szegeden a tejcsarnokban található zöldséges.

Hozzávalók

Az aloo mutter-hez

A fűszerezéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek