r
Nosalty Logó

Burgonyával rakott halfilé

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Bakonyiné
Burgonyával rakott halfilé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A halfiléhez

A besamellhez

Összesen 1036 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A halfiléhez

A besamellhez

Összesen 4142 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A halfiléhez

A besamellhez

Összesen 122 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2340.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    605 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    906 mg
  • Nátrium
    659 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    454.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 1036 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    253.2 g

Zsír

  • Összesen
    233.3 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    888 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9362.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    2421 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    519 mg
  • Foszfor
    3622 mg
  • Nátrium
    2637 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1818.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1702 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    843 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1644 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    716 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 4142 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 122 Kcal

Hozzávalók

A halfiléhez

A besamellhez

Elkészítés

A halfiléhez

  1. A burgonyát héjában megfőzzük.
  2. Miután megfőtt, felkarikázzuk, és kikent tűzálló tálba rétegezzük a hallal együtt: egy réteg krumpli, egy réteg hal, egy réteg krumpli.
  3. Közben felmelegítjük a tejet a besamellhez. Amíg a tej melegszik, megolvasztjuk a margarint, és kissé megpirítjuk benne a lisztet. Majd hozzáöntjük a tejet, és csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk, és egy csipet szerecsendiót is szórunk bele.
  4. A kész besamellt a krumpli tetejére öntjük, és megszórjuk jó sok sajttal.
  5. Előmelegített sütőbe toljuk (kb. 180 fok), és addig sütjük, amíg a sajt szépen meg nem pirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 12972
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Burgonyával rakott halfilé
Bakonyiné 3 recept

Hát, szeretjük a halat, meg szeretjük a krumplit is.

Hozzászólások

Majorné Vera

Jól hangzik és jól is néz ki, de a pangasius helyett más hallal próbálom meg elkészíteni, mert sok rosszat hallani róla. Káros az egészségre.

emóció

Ez nagyon fincsi! Köszönöm az ötletet. Én megszórtam b?ven hal f?szerkeverékkel. A lányomnak is nagyon ízlett, halimádók vagyunk! Szerintem nem kell a pangasiustól parázni, sokkal károsabb élelmiszerek vannak forgalomban. Folyton felkap a média egy-két dolgot, amit az emberek egyb?l 'bekajálnak' anélkül, hogy az igazságtartalmát megvizsgálnák.

Hozzávalók

A halfiléhez

A besamellhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek