r
Nosalty Logó

Burgonyával rakott halfilé

Bakonyiné
Burgonyával rakott halfilé
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A halfiléhez

A besamellhez

1036
Kalória
63.3g
Fehérje
60.4g
Szénhidrát
58.3g
Zsír
454.5g
Víz
221.9g
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
7.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A halfiléhez

A besamellhez

Összesen 1036 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A halfiléhez

A besamellhez

Összesen 4142 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A halfiléhez

A besamellhez

Összesen 122 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2340.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    605 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    906 mg
  • Nátrium
    659 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    454.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 1036 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    253.2 g

Zsír

  • Összesen
    233.3 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    888 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9362.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    2421 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    519 mg
  • Foszfor
    3622 mg
  • Nátrium
    2637 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    241.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1818.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1702 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    843 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1644 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    716 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 4142 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

A halfiléhez

  1. A burgonyát héjában megfőzzük.
  2. Miután megfőtt, felkarikázzuk, és kikent tűzálló tálba rétegezzük a hallal együtt: egy réteg krumpli, egy réteg hal, egy réteg krumpli.
  3. Közben felmelegítjük a tejet a besamellhez. Amíg a tej melegszik, megolvasztjuk a margarint, és kissé megpirítjuk benne a lisztet. Majd hozzáöntjük a tejet, és csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk, és egy csipet szerecsendiót is szórunk bele.
  4. A kész besamellt a krumpli tetejére öntjük, és megszórjuk jó sok sajttal.
  5. Előmelegített sütőbe toljuk (kb. 180 fok), és addig sütjük, amíg a sajt szépen meg nem pirul a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Hát, szeretjük a halat, meg szeretjük a krumplit is.

További receptek

Meggyes aprógombóc

Nyáron megannyi gyümölcsös gombócot készítünk, bár e téren a tudomány általában megáll a baracknál és a szilvánál. Pedig egy sor másik szezonális finomság is akad, amit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...