r
Nosalty Logó

Sváb rázalék

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timejja9
Sváb rázalék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hozzávalók

Összesen 1049 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hozzávalók

Összesen 4195 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hozzávalók

Összesen 233 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1521.1 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 1049 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.1 g

Zsír

  • Összesen
    173.4 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6084.3 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    673 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    2006 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    827.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1181 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    633 micro
Összesen 4195 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.2 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók

Elkészítés

Hozzávalók

  1. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és feltesszük egy nagy lábasban főni. (Azért van szükség nagy lábasra, mert a galuskát a félig megfőtt krumplihoz fogjuk hozzászaggatni, és együtt kifőzni.)
  2. Az 50 dkg lisztből, 2 tojásból és egy csipet sóból galuskatésztát készítünk.
  3. Közben a túrót egy tányérra morzsoljuk, kevés sóval meghintve. A kenyeret egész kicsi darabkákra tépkedjük,a vajat kipirítjuk a kenyérdarabkákkal egy kisebb lábasban.
  4. A félig megfőtt burgonyához hozzászaggatjuk a galuskát. Együtt összefőzzük a burgonyát és a galuskát, majd leszűrjük, de nem öblítjük le.Egy nagyobb tálba öntjük. Rászórjuk a túrót, enyhén összeforgatjuk. Tetejére öntjük a pirított kenyérdarabokat, és tejjel tálaljuk.
  5. Isteni egytálétel, melynek van egy paprikás változata is.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12444
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Timejja9 32 recept

Anyukám gyermekkorában nagymamim sokszor készítette ezt az első hallásra kicsit fura ételt. A főzési hagyományokat továbbörökítve, amikor édesanyám először csinált "rázalékot", tesómmal meg sem akartuk kóstolni. Azóta ez az egyik kedvenc!:-) A paprikás változata is nagyon finom, akár tejjel vagy friss, ecetes salátával.

Hozzávalók

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...