Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos pulykakolbász

Citromos pulykakolbász
Citromos pulykakolbász
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rendes kolbászt szerettem volna készíteni, de nem volt itthon bél, amibe tölthettem volna. A húst már kora reggel ledaráltam, befűszereztem, és utána kezdtem szaladgálni bél után. Mondták, hogy télen menne a dolog, de ilyenkor sajna nem. Hát megsütöttem kopaszon, hisz úgyis az íze a fontos. 

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst hidegen dolgozzuk fel. A pulykamellet és a kacsahájat ledaráljuk a fokhagymával együtt. Az összes fűszert, a citromot, tejszínt is összegyúrjuk vele. 2-3 órára hűtőbe tesszük lefedve, hogy összeérjenek az ízek.
  2. A pihentetett masszából kis, kb. 3 dkg-os falatkákat csípünk, és henger formájúra formázzuk. 25 db lett.
  3. Egy teflontepsibe egymás mellé fektetjük őket, lefújjuk olajspray-vel, vagy vékonyan lekenjük őket (zsiradék van a húsban). 
  4. Alufóliával letakarva sütőben 15-20 percig sütjük, majd levéve a fóliát, grill alatt néhány perc alatt pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 435
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

pulykakolbász, kolbász citromosan, fűszeres-citromos kolbász pulykahúsból

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

474
pulykamell 55 dkg
kacsa testháj 15 dkg
fokhagyma 2 gerezd
szerecsendió 1 csipet
provence-i fűszerkeverék 1 ek
citrom 0.5 db
szegfűbors 1 csipet
főzőtejszín 1 dl
juharszirup 10 ml
sáfrányos szeklice 1 kávéskanál
1 tk
fekete bors 1 kávéskanál