r
Nosalty Logó

Göngyölt borjúhús

Glaser
Göngyölt borjúhús
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

513
Kalória
45.7g
Fehérje
9.4g
Szénhidrát
27.5g
Zsír
315.4g
Víz
226.6g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
5.3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 513 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2054 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    874.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    553 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    315.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 513 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.9 g

Zsír

  • Összesen
    110.1 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    906 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3499.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    2212 mg
  • Nátrium
    612 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    1261.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    750 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    821 mg
  • Retinol - A vitamin:
    736 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 2054 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

  1. A vargányát forró vízben kb. 10 percet áztatjuk. A gombát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk. 2 salottahagymát megpucolunk, apró kockákra vágjuk. A kakukkfüvet megmossuk, a vizet lerázzuk, majd a leveleket letépkedjük, és apróra vágjuk.
  2. Egy serpenyőben 1 ek vajzsírt felhevítünk, az apróra vágott hagymát és csiperkét magas hőmérsékleten kb. 2 percig pirítjuk. Majd a kicsavart és apróra vágott vargányát hozzákavarjuk, és tovább sütjük, míg az egész leve elpárolog. Sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük. A gombát hűlni hagyjuk.
  3. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, vágódeszkára helyezzük, éles késsel csigaformában egy kb. 1,5 cm vastagságú nagy szeletté felvágjuk. Sóval, borssal megszórjuk, a gombás tölteléket a húsra simítjuk (körben kb. 2 cm-t szabadon hagyunk). A húst feltekerjük, és konyhacérnával megkötözzük.
  4. A sütőt, benne egy tűzálló tállal, 80 fokra (alul-felülsütés) felmelegítjük.
  5. A maradék vajzsírt egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst benne kb. 6-7 perc alatt körben (a végeket is) megpirítjuk. A húst a tűzállótálba helyezzük, és kb. 2 ½ órát sütjük, míg a hús közepe eléri a 60 fokot.
  6. Kb. 20 perccel a sütési idő letelte előtt, a megmaradt 2 hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A serpenyőben, amelyben a húst sütöttük, a megmaradt pecsenyezsírban a hagymát üvegesre dinszteljük. A borral és a tejszínnel felöntjük, és krémesre főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
  7. A húst szeletekre vágjuk, és a mártással tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 150 p
  • Sütés hőfoka: 80 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Finom sült. A bornak egy részét helyettesíthetjük a vargánya áztatóvízével. Tálaljuk tésztával, rösztivel, rozmaringos burgonyával, gnocchival.  

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...