Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-túrós lepény Redy konyhájából

Almás-túrós lepény Redy konyhájából
Almás-túrós lepény Redy konyhájából
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idén karácsonykor nálam ez volt az egyik ünnepi sütemény a szokásos bejgli mellett, főleg azoknak, akik sem a mákos, sem a diós sütiket nem szeretik.

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

Almás töltelékhez

Túrós töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához először elmorzsoljuk a hideg vajat a cukorral, majd a liszttel és a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk.
  2. Kétfelé vesszük, és hűtőbe tesszük a töltelékek elkészítéséig.

Almás töltelékhez

  1. Az almát hámozás után vékony szeletekre vágjuk, lelocsoljuk a citromlével, összeforgatjuk a darált keksszel, cukorral és a tetszés szerinti aszalt gyümölcsökkel.

Túrós töltelékhez

  1. A túrós töltelékhez először a pudingporból szokásos módon pudingot főzünk a fele cukorral. Amikor elkészült, kicsit meghűtjük, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját, az áttört túrót, a narancshéjat, a mazsolát, a vaníliás cukrot, végül a másik fele cukorral felvert tojásfehérjéket.
  2. A tészta egyik felét tepsi méretűre nyújtjuk, rátesszük az almás tölteléket, és 200 fokos sütőben kb. 6 percig elősütjük.
  3. A túrótölteléket az elősütött tészta tetejére simítjuk, és rátesszük a másik tepsi méretűre nyújtott tésztalapot.
  4. Lehet felvert tojással lekenni, én nem tettem. A forró sütőbe visszatéve további 25 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x40 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 403
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Redy

Mióta szakács: 2009.12.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szezon: tél
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

pudingos réteges pite, almás túrós pite aszalt gyümölccsel, réteges almás-túrós pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

494
cukor 10 dkg
vaj 15 dkg
finomliszt 30 dkg
fahéj 1 késhegynyi
1 kávéskanál
szegfűszeg 20 g
szódabikarbóna 1 kávéskanál
tojás 1 db
tejföl 1 dl
citromlé 1 fél citromból nyert
rum 0.3 dl
alma 1 kis db
cukor 15 dkg
kekszmorzsa 8 dkg
aszalt gyümölcsök 15 dkg
citromlé 1 fél citromból nyert
tehéntúró 25 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 5 dl
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
citromhéj 1 citromból nyert
kandírozott narancshéj 5 dkg
mazsola 5 dkg