Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukros almás pite

Cukros almás pite
Cukros almás pite
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon régi recept, már gyermekkorom óta így készítjük az almás pitét.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A lisztből, a zsírból, a cukorból, a tojásból, a sütőporból, a reszelt citromhéjból és a tejfölből sima tésztát gyúrunk.

  2. A reszelt alma levét kinyomkodjuk, a cukor és a fahéj hozzáadásával megdinszteljük. Aki édesebben szereti, tehet bele több cukrot is, kóstolni kell.

  3. A tészta háromnegyed részét egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjúk, megszórjuk a búzadarával, majd elsimítjuk rajta az almatölteléket. A maradék tésztát is kinyújtjuk, majd beborítjuk vele a süteményt. Villával az aljáig megszurkáljuk, a tetejét kristálycukorral megszórjuk.

  4. Előmelegített sütőben magas hőfokon megsütjük. A teteje szép rózsaszín legyen. Nem baj, ha a széle megbarnul, azt úgyis levágjuk.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 25x35 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 268
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvie

Mióta szakács: 2009.06.08.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás pite, pite almatöltelékkel, fahéjas-almás pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

876
finomliszt 50 dkg
sertészsír 15 dkg
cukor 20 dkg
tojás 1 db
sütőpor 1 csomag
tejföl 2 dl
citromhéj 1 citromból nyert
alma 50 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
cukor 15 dkg
búzadara 1 csapott ek