r
Nosalty Logó

Almás pite HK konyhájából

Mi van itthon
Almás pite HK konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

838
Kalória
9.6g
Fehérje
120.6g
Szénhidrát
37.9g
Zsír
327.8g
Víz
124.6g
Koleszterin
10.2g
Élelmi rost
55.7g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 838 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5027 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 155 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    120.6 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    327.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 838 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    227.3 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    748 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1840.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    851 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    723.5 g
  • Cukor
    334 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

Víz

  • Összesen
    1966.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1944 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1849 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    965 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 5027 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 155 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összekeverjük a cukorral és a sóval, belemorzsoljuk a hideg vajat, hozzáadjuk a hideg vizet is, és gyorsan összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk a tésztát, és fél órára a hűtőben pihentetjük.
  2. Miközben pihen a tészta, megpucoljuk az almákat, kivágjuk a magházát, és felszeleteljük. Egy tálba téve meglocsoljuk a citrom levével, összekeverjük cukrokkal és a fűszerekkel.
  3. A hűtött tésztát kétfelé osztjuk, 1/3 - 2/3 arányban.
  4. A nagyobbik részt vékonyra kinyújtjuk, és a piteformába tesszük úgy, hogy a széle 2 centire kilógjon a formából.
  5. Megszurkáljuk egy villával a tésztát, megszórjuk a zsemlemorzsával vagy a darált dióval, beleöntjük az almás tölteléket, amire rávagdossuk a vajat.
  6. Most jöhet a kisebb adag tészta, amit szintén vékonyra kinyújtunk, és rátesszük a pite tetejére, a két tészta szélét összenyomkodjuk.
  7. Egy késsel bevagdossuk a pite tetejét, hogy a keletkező gőz eltávozhasson a sütés közben.
  8. Végül a pite tetejét megkenjük a felvert tojással, és előmelegített 230 fokos sütőbe tesszük. Ezen a hőfokon 10 percig sütjük, majd visszavesszük a hőfokot 180 fokra, és még egy órán keresztül sütjük a pitét, míg szép barna nem lesz. Langyosra hűtve tálaljuk fagyival vagy tejszínhabbal.
  9. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 110 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Anyu Jézuskától kaptam egy pitesütő formát:), így nem volt kérdés, hogy a hétvégén almás pitével fogom felavatni. Mondanom se kell, hogy isteni lett a pite, vanília fagyival még finomabb lenne, de "csak" tejszínhab volt itthon...

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek