Nosalty Logó

Almás-túróhabos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Ezen a képen: Almás-túróhabos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

Almás réteghez:

A túróhabhoz:

Összesen 678 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

Almás réteghez:

A túróhabhoz:

Összesen 4073 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

Almás réteghez:

A túróhabhoz:

Összesen 169 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 678 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.5 g

Zsír

  • Összesen
    183.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3684.5 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    629 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1196 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    526.3 g
  • Cukor
    288 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1401.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    812 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    508 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    97 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    982 micro
Összesen 4073 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.3 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 169 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

Almás réteghez:

A túróhabhoz:

Elkészítés

A tésztához

  1. A jénait (sütőedényt) kibéleljük sütőpapírral. A sütőt bekapcsoljuk 180 C fokra, alsó/felső állásba, előmelegítjük. Előkészítjük a tészta hozzávalóit, ezzel kezdjük. A tojásokat a porcukorral, sóval habosra kavarjuk.
  2. Hozzáöntjük a tejet és az olajat, beleszórjuk a sütőporos lisztet, s elkavarjuk csomómentesre. Az így kapott tésztát beleöntjük a kibélelt jénaiba (sütőedénybe), elegyengetjük, lehetőleg egyenletesre, majd az előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük - tűpróbát azért végezzünk, minden sütő más!
  3. Miután megsült, egy sütőpapíros tepsi hátára ráborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, hagyjuk kihűlni.

Almás réteghez:

  1. Amíg hűl a tészta, elkészítjük az almás réteget. A megtisztított, megpucolt almát (magházát is kivesszük) apró kockákra vagdossuk egy megfelelő lábasba, fűszerezzük, ízesítjük (citromlé + őrölt fahéj), beleöntjük a víz felét, azaz 1, 5 dl-t, s feltesszük főni. Amikor megpuhult, botmixerrel pürésítjük.
  2. Közben a víz másik felével - azaz 1, 5 dl-rel - a pudingport kikavarjuk, a kihűlt tésztát visszatesszük az eredeti sütőedénybe úgy, hogy a teteje legyen most az alja.
  3. A pürésített almához öntjük a vízzel kikavart pudingport, állandó, gyors kavargatás mellett, egy-két buborékolásig felfőzzük, így besűrűsödik, szép sima lesz. Még melegen ráöntjük a tésztára, elegyengetjük, hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, összekészítjük a túróhab hozzávalóit, s hozzálátunk ennek a rétegnek az elkészítéséhez.

A túróhabhoz:

  1. A túrót villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és kifacsart levét (amennyit kell), a porcukrot, a vaníliás cukrokat, s jól összekavarjuk. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a túrós krémmel jól összeforgatjuk. Ha kihűlt az almaréteg, a túróhabot rákenjük, de nem simára, amolyan "borzasra", ezt villa segítségével oldhatjuk meg!
  2. Végül őrölt fahéjjal a tetejét kissé megszórjuk, s hűtőben pihentetjük legalább 4-5 órán keresztül. Ezután szépen lehet szeletelni - jó, ha forró vízbe mártott késsel végezzük a szeletelést. Tetszés szerinti "formára" és nagyságra vágjuk, mindenki ízlésének megfelelően! Nem marad más hátra, mint jóízűen fogyasztani - isteni finom!!! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Érdemes!!!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sűtés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 351
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 26.

Ajánló

Ne tántorodjon el senki az elkészítésétől első látásra, olvasatra! Nagyon-nagyon egyszerű - csak a leírás és a hozzávalók sora hosszú -, viszont amennyire egyszerű, annál finomabb!!! Ez a másfél óra is úgy jön össze, hogy várni kell a hűlésre, közben bármit csinálhatunk - a tényleges munka kevés! Fogyasztás előtt jót tesz neki, ha szobahőmérsékleten kissé "felmelegszik"!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mennyei.......egyszerű, de nagyszerű sütike.......puha tészta... csodás ízkombináció.......imádnivaló......és még csinos is.....

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

Almás réteghez:

A túróhabhoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!