Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyári hűsítő citromos süti

Nyári hűsítő citromos süti
Nyári hűsítő citromos süti
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ideális, ha süteményt szeretnénk, de a nyári hőségnek köszönhetően mégsem valami édesre vágyunk, hanem inkább valami könnyebb, savanykásabb ízre. 

Az eredeti receptet anyukámtól kaptam, a krémen azonban módosítottam az alapján, ami hozzávalók épp voltak itthon. :)

Fontos, hogy a sütit hűtőben tároljuk, főleg ilyen hőségben, hiszen tojáshab van a krémben!

hozzávalók / 4 adag

A piskóta elkészítése

A citromos krém elkészítése

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskóta elkészítése

  1. A tojások sárgáját a forró(!) vízzel és a cukorral habosra keverjük.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  3. Az egészet óvatosan összekeverjük, és hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is.
  4. A tésztát magas falú, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük. Sütés után a tésztát hagyjuk kihűlni!

A citromos krém elkészítése

  1. A mascarponéhoz hozzáadjuk a citrom levét, a cukrot, vaníliás cukrot, és elkeverjük
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd összedolgozzuk a mascarponés keverékkel.
  3. A kész citromos krémet eloszlatjuk a kihűlt piskótán.
  4. Ízlés szerint díszíthetjük csokireszelékkel, dekorcukorral, stb.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 835
elküldve: 2
receptkönyvben: 79
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

And1

Mióta szakács: 2015.06.09.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromkrémes süti, mascarponés citromos kocka, mascarponekrémes citromos kocka

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mentőbot
mentőbot Sun, 2015-07-26 11:04

Szia. Az lenne a kérdésem, hogy a krémhez egész tojást írsz,de az elkészítésnél csak a tojás fehérjét teszed hozzá.Hová kell a sárgája?

Bonnie_
And1 / Bonnie_ Mon, 2015-08-03 15:44

Szia! A sárgája nem kell bele, csak a fehérje.
Valóban félreérthetően írtam, javítottam a hozzávalóknál. :)

738
tojás 4 db
víz 6 ek
finomliszt 20 dkg
cukor 20 dkg
sütőpor 1 csomag
tojásfehérje 3 db
mascarpone 250 g
citromlé 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 1 csapott ek