r
Nosalty Logó

Szilvás-fahéjas morzsasüti

Yoffi
Szilvás-fahéjas morzsasüti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

446
Kalória
6.1g
Fehérje
57.9g
Szénhidrát
21.5g
Zsír
90.2g
Víz
53.8g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
20.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 446 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1783 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    90.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 446 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    86 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    774.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    231.8 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    360.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1042 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    916 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 1783 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 241 kcal

Elkészítés

  1. Mossuk meg, szedjük félbe, és magozzuk ki a szilvát! Keverjük össze 3 ek cukorra és a fahéjjal.Tehetjükegy nagyobb, kb 20 cm átmérőjűtűzálló tálaljára, vagy 8 kisebb szuflé formába!
  2. Keverjük össze a lisztet a maradék 1 ek cukorral, a sóval és a pelyhekkel! Afelkockázott hideg vajat kézzel, gyors mozdulatokkal belemorzsoljuk, hogy tészta legyen belőle, de ne álljon össze!
  3. Szórjuk a morzsát a szilvára!
  4. Előmelegített sütőben süssük meg! Akkor van kész, ha máraranybarnaa teteje!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20

Nagyon finom, egyszerű és gyors süti, kezdőknek is bátran ajánlom az elkészítését! Biztos a siker! :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...