Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Türingiai morzsás sütemény

Türingiai morzsás sütemény
Türingiai morzsás sütemény
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű, nagyon finom, szaftos sütemény. A kevert tésztát megszórhatjuk gyümölccsel is, majd rá a morzsa.

hozzávalók / 6 adag

A kevert tésztához:

A morzsához:

Az öntethez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a cukorral krémesre keverjük, egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, majd hozzákeverjük a sütőporral elkavart lisztet és a tejet.
  2. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt 20x25x8 cm tepsibe simítjuk.
  3. A vajat a cukorral és a liszttel morzsásra dolgozzuk, és a kevert tésztára szórjuk.
  4. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Kivesszük, és rögtön meglocsoljuk a tejszínnel. Hagyjuk 5-6 órát állni, majd felvágjuk, és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 415
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1904 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

morzsasüti, szaftos kocka

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

744
vaj 125 g
cukor 125 g
tojás 2 db
sütőpor 1 tk
finomliszt 125 g
tej 3 ek
vaj 125 g
cukor 125 g
finomliszt 200 g
habtejszín 125 ml