Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite Kynga konyhájából

Almás pite Kynga konyhájából
Almás pite Kynga konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mamám féle zsírral készült almás pitét szeretem legjobban! Tölteléket bárhogyan lehet változtatni, mindenképpen finom lesz. Én mondjuk nem annyira szeretem a sok almát benne (hiába almás pite), ennek az adagnak akár a dupláját is bele lehet tenni - ki hogyan szereti! :)

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztbe keverjük a sütőport, elmorzsoljuk benne a zsírt, hozzáadjuk a cukrot. Ezután a tojással összegyúrjuk. Morzsalékos és nehezen áll össze. Ha kell, egy-két ek tejföllel segítünk, hogy összeálljon.
  2. Két részre vesszük. Az asztalra vastagabb fajta folpack fóliát terítünk, meglisztezzük, és ezen nyújtjuk ki a tésztalapokat. Vigyázni kell, hogy ne ragadjon a fóliához, mindig picit lisztezzük.
  3. Kinyújtjuk a tésztát, ha kell, késsel levágjuk a kilógó széleket, és a hiányzó helyekre tapasztjuk.
  4. A tölteléket rátesszük, szépen sorjában. A tésztát először nagyon vékonyan meghintjük zsemlemorzsával, majd darált dióval is (dejó vagy búzacsíra is finom). Erre rétegezzük az almát. Meghintjük fahéjjal, rászórunkk 3 ek cukrot, meghintjük darált dióval is bőven. Erre borítjuk a másik tésztalapot.
  5. Ekkor kézzel lelapogatjuk, kicsit tömörítjük, villával megszurkáljuk a tetejét, hogy a gőz távozhasson a töltelékből, és a sütőbe toljuk.
  6. Kb 30 perc alatt sül meg. Ez a mennyiség egy nagy gáztepsire elegendő.
  7. Ha kész, kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk, de még langyosan szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 8 338
elküldve: 0
receptkönyvben: 61
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almatöltelékes pite, pite almásan, almás-fahéjas pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1334
disznózsír 300 g
finomliszt 400 g
rétesliszt 100 g
sütőpor 1 csomag
1 csipet
tojás 2 db
cukor 150 g
tejföl 1 ek
cukor 5 ek
alma 1.5 kg
zsemlemorzsa 2 ek
dió 2 marék
fahéj 0 ízlés szerint
mazsola 1 marék