Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás béles Nagymamámtól

Almás béles Nagymamámtól
Almás béles Nagymamámtól
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az otthon íze. Ha útravalónak kapom, akkor már a várostáblánál elfogy. Sosem elég.
Azonos mennyiségű meggyel és vanília ízesítéssel is elkészíthető, ez esetben ajánlott 25 helyett 50 dkg cukorral ízesíteni.

hozzávalók / 12 adag

Tésztával

Töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint szétmorzsoljuk a lisztben, a tészta többi hozzávalójával összegyúrjuk.
  2. Az almát, a porcukrot és a fahéjt összefőzzük.
  3. Kibéleljük a tepsit a tészta felével (az oldalára is felhúzzuk, ideális mélység kb 5 cm).
  4. Az alma alá prézlit vagy dejót, darált diót is szórhatunk, ez felszívja a nedvességet.
  5. Egyenletesen eloszlatjuk az almát, majd a maradék tésztával befedjük a tepsit, a tetejét villával megszurkáljuk, vékonyan megkenhetjük a maradék tojásfehérjével.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x23x5 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 35 637
elküldve: 1
receptkönyvben: 53
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Cicusch

Mióta szakács: 2014.03.28.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

almás pite, diós-almás pite, fahéjas almás sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

504
finomliszt 50 dkg
margarin 250 g
tojás 1 db
tojássárgája 2 db
cukor 3 ek
sütőpor 1 csomag
tejföl 1 dl
alma 2 kg
porcukor 25 dkg
fahéj 0 ízlés szerint