Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite főni konyhájából

Almás pite főni konyhájából
Almás pite főni konyhájából
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt az almaszezon, és valami gyorsat és egyszerűt szerettem volna készíteni a családnak. Ezt találtam egy külföldi oldalon.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Melegen vaníliás fagyival tálaljuk, de hidegen magában is megállja a helyét.
Mindenkinek jó étvágyat hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat megtisztítjuk, lereszeljük.
  2. A zabpelyhet egy kicsit megpirítjuk egy palacsintasütőn, majd finomra őröljük. A diót szintén megpirítjuk, és apróra vágjuk.
  3. A sütőformát kivajazzuk, és a zabpehely 1/4-ét beleszórjuk. Rárétegezzük az alma, a vaníliás cukor, az apróra vágott dió és a cukor 1/3-át, majd meghintjük fahéjjal. Ismét a zabpehely következik, majd sorban a többi hozzávaló.
  4. Mikor megvan a három réteg, rászórjuk a maradék zabpelyhet, meglocsoljuk néhány kanál vízzel, hogy ne legyen száraz a teteje.
  5. A maradék vajat egyenletesen rászeleteljük a sütire, és 200 fokos előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 846
elküldve: 2
receptkönyvben: 77
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

főni

Mióta szakács: 2012.07.21.
11 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

A világ legegyszerűbb almás pitéje, zabos-almás, zabpelyhes almás pite

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

főni
főni / főni Mon, 2014-10-13 19:01

Szia tborsi, örülök hogy ízlett. Igen valóban a teteje morzsálódós. Ez egy kanalas pite. :-)

tborsi
tborsi Sat, 2014-10-11 12:34

Megcsináltam (bár nem teljesen a recept szerint, mert a koliban nincs mérlegem, meg nem vacakoltam azzal, hogy több réteg legyen, a diót belekevertem az almába), de így is nagyon fincsi lett!! :) Bár a teteje sajnos nagyon morzsálódós maradt

395
alma 8 közepes db
zabpehely 150 g
dió 120 g
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 0 ízlés szerint
cukor 150 g
víz 3 evőkanál
vaj 60 g