Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite habtetővel

Almás pite habtetővel
Almás pite habtetővel
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Érkezett a kérés, hogy “hát mennyire ennék almás pitét, és még sosem csináltál.” :)Úgyhogy itt is az első próbálkozás eredménye. :)

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Hab

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, és fóliába csomagolva tegyük hűtőbe 30 percre.
  2. A tésztát lisztezett munkalapon nyújtsuk akkorára, mint a pite formánk. (szélére is jusson)
  3. Béleljük ki sütőpapírral a piteformát, hajtsuk bele a tésztát. Tegyünk a tésztára valami nehezéket. (Én tettem a tetejére is sütőpapírt, majd egy fém serpenyőt raktam rá.)
  4. 170 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.
  5. Eltávolítjuk a nehezéket, és baracklekvárral kenjük meg a tésztát.

Töltelék

  1. Hámozzuk meg és reszeljük le az almát.
  2. Az almát 1.5 dl vízzel és a cukorral felforraljuk. Majd besűrítjük 1 dl hideg vízben elkevert keményítővel.
  3. A pitére simítjuk az almát.

Hab

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Nyomózsákba kanalazzuk, majd kis halmokat nyomunk az almákra.
  2. 160 fokos sütőben, 5-7 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 160°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 876
elküldve: 1
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

cookingwithfantasy

Mióta szakács: 2015.09.12.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás pite, almás sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

569
finomliszt 20 dkg
margarin 12 dkg
porcukor 6 dkg
tojássárgája 1 db
alma 50 dkg
víz 2.5 dl
cukor 10 dkg
étkezési keményítő 10 dkg
őszibaracklekvár 2 ek
tojásfehérje 3 db
cukor 9 dkg