Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-meggyes pite

Almás-meggyes pite
Almás-meggyes pite
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves betegünk mindig meglep minket ilyentájt mindenféle finomsággal. Többek között egy igen finom pitével is. Annyira tetszett az ötlet, hogy gyorsan el is készítettem. Lehet befőtt is a meggy, esetleg alkoholos, ha gyerekek nem esznek belőle. Szárnyalhat mindenki fantáziája.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta alapanyagait összegyúrjuk, folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1/2-1 órára pihenni.
  2. Közben az almát megpucoljuk, durva reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a diót, cukrot, fűszereket.
  3. A sütőt előmelegítjük 170 fokra hőlégkeverésen.
  4. A tésztát elosztjuk 2/3-1/3 arányban. A nagyobb részt kinyújtjuk kb. 36 cm átmérőjű kerek lappá, amit a kivajazott 30 cm átmérőjű piteforába fektetünk. A tésztára szórunk 2 evőkanálnyi búzadarát, ráhalmozzuk a diós almát, majd a tetején elrendezzük a magozott meggyet.
  5. A kisebbik tésztaadagot kinyújtjuk 30 cm alakú körré, amivel lefedjük a piteformát. Vagy megszurkáljuk, vagy leveleket vágunk ki belőle, hogy a gőz kijöhessen. A kimaradó tésztával díszíthetjük a süteményt.
  6. Lekenjük felvert tojással, és az előmelegített sütőbe tesszük, fél óra alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 800
elküldve: 11
receptkönyvben: 224
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

almás-meggyes-diós pite, fahéjas-almás pite meggyel, diós-almás pite meggyel

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tompem01
tompem01 Thu, 2013-05-30 11:09

Ez szuperül néz ki! :) Áruljátok már el mi az a félfogós liszt?? köszi! :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2013-05-30 12:32

Köszi. Elárulom. A réteslisztnél valamivel kisebb szemű liszt. Ha a rétes és a sima lisztet 1:1 arányban összekevered, az is megteszi. Vagy vannak univerzális süteménylisztek, az i s megteszi. Sok sikert a sütögetéshez.Üdv: Évi néni

tompem01
tompem01 Thu, 2013-05-30 14:01

Hát ezt nem tudtam hogy ez a félfogós liszt, köszönöm!
Kipróbálom , hamarosan megsütöm, köszönöm! :-)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2013-01-12 11:41

Köszönöm. Neked is jó pihenést. Hogy bírod a hőséget? Úgy hallom, nagy a forróság most felétek. Egy kollégám most megy oda az esküvőjét megtartani. Kérleltem, hogy vigyen el a bőröndjébe, de jelentős túlsúlyt kéne fizetnie. Üdv: Évi néni

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-01-12 13:11

Hát befűtöttek rendesen!!! A nyár itt tul meleg, az erdőtüzek pedig rettenetesek. Alig várom, hogy vége legyen a nyárnak! T:)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2013-01-12 11:42

Köszönöm szépen. Rendkívül pikánssá teszi a meggy. Örökké hálás leszek annak a kedves betegnek. Üdv: Évi néni

378
rétesliszt 15 dkg
finomliszt 15 dkg
vaj 20 dkg
tojás 1 db
gyümölcscukor 5 dkg
szódabikarbóna 1 kávéskanál
citruspor 0.5 ek
1 csipet
alma 1 kg
meggy 30 dkg
dió 15 dkg
fahéj 2 tk
szegfűszeg 1 csipet
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 1 fél citromból nyert
vanília kivonat 1 teáskanál
búzadara 2 evőkanál
tojás 1 db