r
Nosalty Logó

Almás-mákos rétes

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Országh Kitti
Almás-mákos rétes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A rétestésztához

A töltelékhez

Összesen 755 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A rétestésztához

A töltelékhez

Összesen 4523 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A rétestésztához

A töltelékhez

Összesen 287 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1688 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 755 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.8 g

Zsír

  • Összesen
    262.9 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10127.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    3715 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    979 mg
  • Foszfor
    2710 mg
  • Nátrium
    2478 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.5 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    663.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    463 micro
Összesen 4523 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 287 Kcal

Hozzávalók

A rétestésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A rétestésztához

  1. A 25 dkg lisztet, 3 dkg zsírt, sót és az ecetes vizet fokozatosan összegyúrjuk olyan állagúra, hogy ne ragadjon és simán elváljon az edény falától. A vizet részenként adagoljuk hozzá, mert előfordulhat, hogy kevesebb is elég lesz belőle.
  2. A tésztát rajztábla nagyságúra nyújtjuk, majd megkenjük az időközben felolvasztott 12 dkg zsír és 10 dkg liszt keverékével. Állni hagyjuk legalább 25 percig, amíg a zsír megdermed, majd finoman feltekerjük.
  3. Ha vékonyabb réteseket szeretnénk, akkor öt részre, ha vastagabbakat, akkor 3 egyenlő darabra vágjuk a tésztatekercset.
  4. Amennyit felhasználnánk, annyi tésztát leheletvékonyra kinyújtunk - ameddig "engedi magát".

A töltelékhez

  1. Közben a lereszelt almát a mézzel és a fahéjjal egy kevés vajon megpároljuk, majd a tűzről levéve összekeverjük a darált mákkal. Hozzáadjuk a porcukrot.
  2. Egyenletesen eloszlatjuk a tésztalapokon a tölteléket, óvatosan felgöngyölítjük őket. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 309
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 56
  • Össznézettség: 42966
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Almás-mákos rétes
Országh Kitti 34 recept

Az otthoni rétestészta kivitelezés azért mégiscsak pöpec, arról nem beszélve, mennyire jó érzés a család előtt villogni az ünnepi menünél azzal, hogy “én csináltam a tésztáját is”. A boltokban kapható kész réteslapok legtöbbike borzasztó az összetételét tekintve: ha egyszer sikerül nagyobb mennyiségű rétestésztát bekeverni, meggyúrni, érdemes lehet lefagyasztani belőle.

Hozzávalók

A rétestésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek