Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás rétes Pankota konyhájából

Almás rétes Pankota konyhájából
Almás rétes Pankota konyhájából
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Első alkalommal sütöttem meg így az almás rétest, de egész biztos, hogy gyakran fogom elkészíteni ezután, mert nagyon finom, nem győztünk eleget enni belőle!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ízesítjük az édesítővel, a fahéjjal, a vaníliás cukorral, és a pár csepp citromlével, alaposan elkeverjük, majd állni hagyjuk 30 percig.
  2. A felengedett leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, keresztben kétfelé vágjuk, így két rétesünk lesz.
  3. Az almás töltelékbe keverjük a búzadarát, ez fogja felszívni az alma levét. (ha sok levelet eresztett az alma, akkor jobb a nagyját kinyomkodni belőle)
  4. A tölteléket kétfelé osztjuk, mindegyik tésztának a közepére rakjuk hosszú, egyenletes csíkban.
  5. A tészta két szélét ráhajtjuk a töltelékre.
  6. Lekenjük a felvert tojással a tetejét, és mehet a sütőbe, addig sül, amíg a teteje szép sárga lesz. Édesítővel vagy porcukorral megszórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 31
össznézettség: 58 390
elküldve: 7
receptkönyvben: 319
elkészítve: 10/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Pankota

Mióta szakács: 2011.11.13.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Leveles rétes, Almás leveles, Almás leveles rétes

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ejcica
ejcica Tue, 2013-01-15 20:50

Megcsinaltam, most sult ki es nagyon finom. Igaz, hogy tulsagosan kifacsartam az almat, de majd a kovetkezo alkalommal mar tudni fogom. Megy a receptkonyvembe! Koszonom a receptet!

vena
vena Wed, 2012-03-14 10:43

ahhh...ki kell próbálnom, annyira guszta és egyszerű.

444
leveles tészta 1 csomag
alma 6 db
vaníliás cukor 1 késhegynyi
édesítőszer 1 ek
fahéj 0 ízlés szerint
citromlé 10 csepp
búzadara 3 evőkanál
tojás 1 db