Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nutellás-almás rétes

Nutellás-almás rétes
Nutellás-almás rétes
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Annyi recept került fel az oldalra nutellával, hogy nem bírtam tovább nélküle....:-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük őket, pici citromlével meglocsoljuk. Pár perc után kicsavarjuk a levet belőle, majd fahéjjal, esetleg cukorral ízesítjük.
  2. 3-3 réteslapot egymásra rétegezünk: az alsó réteslapot megkenjük vékony rétegben tejföllel, majd rá a következő réteslapot, amit szintén megkenünk vékonyan tejföllel. Erre rátesszük a 3. réteslapot.
  3. Az alma alatt a lapra zsemlemorzsát szórunk, hogy felszívja az almában maradt levet. Erre halmozzuk az alma felét, majd az alma mellé is szórunk a zsemlemorzsából - amikor tekerjük fel, ez kerül az alma tetejére.
  4. A lap többi részét meglocsoljuk mikróban felolvasztott nutellával - ízlés szerint -, majd feltekerjük a rétest.
  5. Ugyanígy megcsináljuk a másik tekercset is, majd a tepsiben a tetejüket megkenjük a maradék tejföllel, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 104
elküldve: 2
receptkönyvben: 89
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Norci79

Mióta szakács: 2010.04.03.
94 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyors rétes almával és nutellával, nutellás rétes almásan

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Roli73
John / Roli73 Thu, 2012-04-05 07:31

Köszönjük a receptet, mindenkinek nagyon ízlett.
Hidegen pazar!
:-)

592
réteslap 6 db
alma 8 db
cukor 1 teáskanál
fahéj 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 2 ek
nutella 4 ek
tejföl 150 g
napraforgó olaj 2 ek
citromlé 1 kk