Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás rétes Huppancséknál

Almás rétes Huppancséknál
Almás rétes Huppancséknál
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha majd sok időm lesz, magam csinálom a réteslapot, addig meg van egy gyors édességem...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A rétes mellé karamellöntetet és vaníliafagyit is szoktunk enni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltelék elkészítéséhez két almát felkockázunk, hármat lereszelünk. Az almákat összekeverjük a cukorral, fahéjjal, rumba áztatott mazsolával, citrom levével és héjával, és annyi vajon pirított zsemlemorzsával, amennyit felvesz a tészta. Idő függvényében érdemes egy órát állni hagyni, hogy összeérjenek az ízek.
  2. A réteslapok közé olvasztott vajat és zsemlemorzsát teszünk. (Egy rúdhoz minimum 3 lapot használok. Aki tésztásabban szereti, használhat 5 lapot is, de akkor legyen kéznél még egy csomag réteslap.)
  3. A lapok összetekeréséhez érdemes használni egy konyharuhát. Minden elkészített lap szélére, keresztben rátesszük az almás tölteléket és az alján elhelyezett konyharuhával óvatos, de határozott mozdulattal összetekerjük.
  4. A tetejére nekem bevált az olvasztott vajjal elkevert tejföl, sokan ázottnak tartják, de nekem olyan még sosem lett. Ezért saját tapasztalatból azt tudom mondani, hogy légkeverésesen és 180 fokon kell megsütni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 100 155
elküldve: 6
receptkönyvben: 698
elkészítve: 22/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Angela

Mióta szakács: 2009.02.19.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás fahéjas rétes

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Sat, 2015-09-05 20:57

Kedves Angela!
A te Story-d az enyém is! azaz majd ha megérem, hogy ráérős nagymama leszek, akkor én is magam készítem a rétestésztát (addig esetleg télen). A készen vett réteslaptól idegenkedtem, de most vagy jobb terméket fogtam ki, vagy ami valószínűbb a tejfölös, vajas (én egy tojás sárgáját is tettem bele) kenésnek köszönhetően, vagy is-is de igazán jó lett a rétes, nem volt olyan érzés mintha papír lenne a tésztája. A módszer bevált. Sajnos a felkockázott almát kifelejtettem belőle, bár előkészítettem, majd legközelebb jobban figyelek.
üdv: Margó

Kerolájn
Kerolájn Wed, 2012-09-12 11:58

Nekem a vajas tejfölös megoldás tuti a tetejére.:)
Többször próbálkoztam,de ez a recept eddig a legjobb nekem és nem áll szándékomban másik verziót sütni:)
Köszönöm!

Adrienn-B.
Adrienn-B. Tue, 2012-02-21 13:30

Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de most készülök elkészíteni életem első rétesét és nem igazán értem, hogy a réteslapokat hogyan kell megtölteni.
Egymáson hagyom a lapokat, ahogy a csomagban van, v. külön töltöm őket, v. hogyan ????

huppancs
Angela / huppancs Thu, 2012-02-23 00:25

Szia Adri,

először is kiveszed a csomagból és egy lapot leveszel róla, azt megkened olvasztott vajjal (ha akarod kis zsemlemorzsával) és ráteszel még egy réteget, majd megint megkened vajjal, és megint ráteszel egy lapot. Általában3-5 lapot használnak egy rúdhoz. Az utolsó lap után az feléd eső szélét töltöd meg és tekered fel (van aki konyharuha segítségével teszi, mint pl. a nagymamám)
:)

kathleen
kathleen Wed, 2012-01-11 21:10

Köszönöm a receptet, mivel megváltoztatta a férj fél életen át tartó viszolygását az almás töltelék iránt! :)
Viszont: sajnos az enyém nem így nézett ki... Ellaposodott, és szét is repedt. Három rétegűre csináltam. Vajon miért? (ez volt életem első rétese) Üdv, Kata

huppancs
Angela / huppancs Thu, 2012-02-23 00:26

Szia,

lehet, hogy sok volt benne a "víz" (alma), vagy nem tekerted fel elég szorosra?:)

kathleen
kathleen Mon, 2012-06-04 10:00

Szia, csak most vettem észre, hogy válaszoltál, amit köszönök! Figyelek majd arra, amit írtál! Üdv, Kata

chilipepper
chilipepper Thu, 2011-11-24 20:39

Nagyon finom lett! Köszi a receptet! (én tettem bele egy kis kandírozott narancshéjat is, mert pont volt itthon)

manna113
manna113 Mon, 2011-10-10 10:31

Kedves Huppancs!
Nagyon guszta ez a retes. :) Meg tudnad mondani otthon 1 csomagban mennyi reteslap van es mekkora meretüek? Sajnos mar nem emlekszem ra. Hany rud keszithetö ebböl az adagbol?
Köszi: Ildiko

pbeba
pbeba Wed, 2011-03-02 22:36

Kedves Huppancs! Ma elkészítettem és isteni finom lett ezzel a töltelékkel! Köszönöm a családom nevében!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-03-16 19:53

Hmm, ez aztán íz-költemény! Finom, olcsó, mégis újszerű!

458
réteslap 1 csomag
alma 5 db
zsemlemorzsa 4 ek
cukor 2 ek
barna cukor 2 ek
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 1 kk
mazsola 1 marék
tejföl 2 dl
vaj 2 dkg