r
Nosalty Logó

Almás-mákos pite 2.

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Almás-mákos pite 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 481 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4795 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 230 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1346.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 481 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    248.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    128 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13466.8 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    5659 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    1165 mg
  • Foszfor
    4796 mg
  • Nátrium
    1599 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    589 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    85 mg

VÍZ

  • Összesen
    981.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    653 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    104 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1224 micro
Összesen 4795 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    652.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 230 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kerek tortaformát kivajazunk, kilisztezünk. A darált mákot, a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot szárazon elkeverjük.
  2. Lereszelünk két meghámozott almát, és elkeverjük a vízzel, az olajjal, a mazsolával, a citrom reszelt héjával és a négy tojássárgájával. A négy tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.A megmaradt almát meghámozzuk, és cikkekre vágjuk.
  3. 
A tojásfehérje-habot elkeverjük a mazsolás-almás résszel, hozzáadjuk a mákos-lisztes részt is, majd az előkészített formába töltjük.
  4. Belenyomkodjuk a cikkekre vágott almát, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Akkor 160 °C fokra mérsékeljük a hőmérsékletet, és további 20-25 percig sütjük.
  5. Akkor jó, ha nyomásra kissé rugalmas. A baracklekvárt felforrósítjuk, és ecsettel vagy kanállal rákenjük a tortára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 13963
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 20.

Ajánló

Kisebb tepsiben (kb. 20x30x6 cm) megsütve egyszerűen szeletelhető sütinek is nagyon jó, csak ügyeljünk rá, hogy úgy helyezzük az almákat, hogy maradjon hely a késnek, mert az almát nem könnyű felvágni...  :)

Receptkategóriák

Azért sütöttem meg, mert tesómék jöttek látogatóba, és ilyenkor mindig én sütök sütit. Így hát most is, lényeg hogy azért erre esett a választás, mert az volt a kiindulópont, hogy rengeteg mák volt itthon. Féltem, hogy mások nem szeretik a csládban úgy a mákot, mint én, de ez még nekik is izlett...  :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek