r
Nosalty Logó

Almás-mákhabos piskótatekercss

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Almás-mákhabos piskótatekercss
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 710 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4255 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 214 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1500 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    688 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 710 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.3 g

Zsír

  • Összesen
    283.2 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    1455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8999.8 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    4127 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    979 mg
  • Foszfor
    3096 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.2 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    1122.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1802 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    846 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1757 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    97 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1425 micro
Összesen 4255 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot és egy zacskó vaníliás cukrot.
  2. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, majd a sütőporral és keményítővel elkevert lisztet.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegítwtt sütőben 15 percig sütjük.
  4. A kész piskótát nedves konyharuhára borítjuk, majd egy másik nedves konyharuhával letakarjuk.
  5. Két almát meghámozunk, vékony szeletekre vágjuk. Citromlével meglocsoljuk, és 3 evőkanál vízben 3-4 percig pároljuk.
  6. Elkészítjük a zselatint a zacskóján lévő utasítás szerint.
  7. A tejszínt egy zacskó vaníliás cukorral felverjük, beleforgatjuk a zselatint és a darált mákot.
  8. Az így kapott krémet a piskótára simítjuk. Megszórjuk a párolt almadarabokkal.
  9. A konyharuha segítségével feltekerjük, legalább 1 órára hűtőszekrlnybe tesszük.
  10. A tetejét vékony szeletekre vágott almagerezdekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x28
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 578
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-mákhabos piskótatekercss
8zsuzsa8 210 recept

Egy régi Magyar Konyhában találtam a receptet, azóta minden évben, almabőség idején elkészítem. Babra munka, de megéri. Nagyon kiadós. Szebb lesz a díszítés, ha az almaszeleteket egy teáskanál vízzel a mikróban egy percig pároljuk. Mivel én cukorbeteg vagyok, cukor helyett édesítőszert használok, többnyire eritritet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...