r
Nosalty Logó

Feketeerdő rolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő rolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 305 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2451 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 233 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 305 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.6 g

Zsír

  • Összesen
    162.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3199.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    1370 mg
  • Nátrium
    896 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.2 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    551 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    867 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1040 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1588 micro
Összesen 2451 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 233 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Sütőt előmelegítjük. Veszünk egy tepsit, majd sütőpapírral kibéleljük, és még azt is picit kikenjük margarinnal.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük. A sárgájához hozzáadjuk a vizet, a vaníliás cukrot és a cukrot.
  3. Egy másik tálban összekeverjük a kakaót, a lisztet (én előtte átszitáltam), a sütőport (ezt is átszitáltam) és a sót. Először a tojássárgás mixet adjuk a lisztes keverékhez, összekavarjuk, majd jöhet a tojásfehérje.
  4. Beleöntjük a tepsibe, majd berakjuk sülni 12-15 percre (a végén szivacsos lesz).
  5. Eközben elkészítjük a krémet. A mascarponet, a krémsajtot, a vaníliakivonatot és a porcukrot összekeverjük. Félretesszük.
  6. A megsült piskótát kivesszük, és egy konyharuhában feltekerjük még melegen, hiszen így nem fog eltörni. Így hagyjuk, míg a piskóta ki nem hűl szobahőmérsékletűre. Ezután kitekerjük.
  7. Először a krémet kenjük rá, majd a magozott, félbe vágott meggyet. Végül feltekerjük, és 1 órára berakjuk a hűtőbe fogyasztás előtt. (Én a konyharuhát beszórtam kakaóporral, és azután raktam rá a piskótát, majd tekertem fel, így a kakaópor egy szép díszítőréteget képezett a tésztalapon. Ez a lépés elhagyható, vagy elég a végén megszórni kakaóporral a tetejét.)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x38
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 10136
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hasonló receptet találtam az interneten keresgélés közben. Nagyon megtetszett a családomnak is, így elkészítettem nagymamám születésnapjára ajándék gyanánt. Nagy sikere lett!

Hozzászólások

scarlett69

Én egy kevés felvert tejszínnel lazítanék a krémen. Egyébként tetszik a recept. Üdv: Scarlett

Törölt felhasználó

Igaz, hogy tényleg picit töményebb a krém. Nagyon jól hangzik az ötleted, majd kipróbálom úgy is. Köszönöm :)

libaláb

Szia! Távol álljon t?lem a kötözködés, de a mascarpone is krémsajt, akkor miért kell még bele másféle is?

Törölt felhasználó

Semmi gond, én is most vettem észre, hogy a krémsajt el?l, kivették,hogy Philadelphia krémsajtot raktam bele, és ugye ez a fajta sósabb, így más íz? lesz a két krémsajt keveréke.

panna86

Távol álljon t?lem az okoskodás, de tippem szerint azért, mert ha nem kimérve veszed a mascarpone-t, akkor 250g-os, illetve 500 g-os kiszerelésben lehet kapni. Szóval szerintem ez egy jó költségkímél? tipp :) Ha nem így van, akkor bocsánat a kotnyeleskedésért :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek