r
Nosalty Logó

Feketeerdő rolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő rolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 305 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2451 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 233 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 305 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.6 g

Zsír

  • Összesen
    162.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3199.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    1370 mg
  • Nátrium
    896 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.2 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    551 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    867 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1040 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1588 micro
Összesen 2451 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Sütőt előmelegítjük. Veszünk egy tepsit, majd sütőpapírral kibéleljük, és még azt is picit kikenjük margarinnal.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük. A sárgájához hozzáadjuk a vizet, a vaníliás cukrot és a cukrot.
  3. Egy másik tálban összekeverjük a kakaót, a lisztet (én előtte átszitáltam), a sütőport (ezt is átszitáltam) és a sót. Először a tojássárgás mixet adjuk a lisztes keverékhez, összekavarjuk, majd jöhet a tojásfehérje.
  4. Beleöntjük a tepsibe, majd berakjuk sülni 12-15 percre (a végén szivacsos lesz).
  5. Eközben elkészítjük a krémet. A mascarponet, a krémsajtot, a vaníliakivonatot és a porcukrot összekeverjük. Félretesszük.
  6. A megsült piskótát kivesszük, és egy konyharuhában feltekerjük még melegen, hiszen így nem fog eltörni. Így hagyjuk, míg a piskóta ki nem hűl szobahőmérsékletűre. Ezután kitekerjük.
  7. Először a krémet kenjük rá, majd a magozott, félbe vágott meggyet. Végül feltekerjük, és 1 órára berakjuk a hűtőbe fogyasztás előtt. (Én a konyharuhát beszórtam kakaóporral, és azután raktam rá a piskótát, majd tekertem fel, így a kakaópor egy szép díszítőréteget képezett a tésztalapon. Ez a lépés elhagyható, vagy elég a végén megszórni kakaóporral a tetejét.)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x38
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10966
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hasonló receptet találtam az interneten keresgélés közben. Nagyon megtetszett a családomnak is, így elkészítettem nagymamám születésnapjára ajándék gyanánt. Nagy sikere lett!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...