r
Nosalty Logó

Nyuszis epres tekercs

Happygirlkitchen
Nyuszis epres tekercs
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Krém

550
Kalória
12.2g
Fehérje
29.6g
Szénhidrát
42.5g
Zsír
103.1g
Víz
254g
Koleszterin
920.2mg
Élelmi rost
14.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 550 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 3289 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 250 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    874.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    103.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 550 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73 g

Zsír

  • Összesen
    255.1 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5249.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1361 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    2143 mg
  • Nátrium
    1501 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    177.4 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    618.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1582 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    938 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1561 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1514 micro
Összesen 3289 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 250 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat és a cukrot habosra, fehéredésig keverjük kézi mixerrel vagy keverőgéppel. A lisztet és a sütőport, valamint az étkezési keményítőt összekeverjük és átszitálva a habos tojássárgájához adjuk.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Először 1-2 kanál habbal fellazítjuk a lisztes tojássárgáját, majd szép fokozatosan beledolgozzuk a hab többi részét, lehetőleg ne nagyon törjük össze a habot, de ne maradjon a masszában lisztcsomó. Ízlés szerint hozzáadjuk a narancs- vagy citromhéjat.
  3. Kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt formában 180 fokon sütjük. Amikor megsült, kivesszük és ráhelyezünk egy sütőpapírt, megfordítjuk az alján lévő papírt, lehúzzuk, majd visszafordítjuk és úgy, hogy a papíros oldal legyen belül, feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, majd összeturmixoljuk. A mascarponét cukorral és citromlével ízesítjük, majd kézi habverővel kihabosítjuk. A tejszínhabból kemény habot verünk. Az epret és a hab felét hozzáadjuk a mascarponéhoz és összekeverjük.
  2. 1-2 evőkanállal félreteszünk belőle, a többivel megkenjük a lapot és feltekerjük. A maradék habot plusz eperrel erősebbre színezzük, és habzsákba töltjük a nekünk tetsző habcsővel és díszítjük a tekercset. A kis tappancsokat felragasztjuk ( írókával ) a raffaello golyókra és felhelyezzük a sütire.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...