Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás krumplisaláta

Almás krumplisaláta
Almás krumplisaláta
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szentestén a rántott hal mellé tálaltam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat tisztítás után, héjában megfőzzük. Megpucoljuk és felkarikázzuk.
  2. A hagymákat megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk.
  3. A vízből, sóból, cukorból, olajból és ecetből salátalevet készítünk. Beletesszük a felkarikázott  burgonyát és szeletelt hagymát.
  4. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  5. Közben elkészítjük a majonéz és tejföl keverékét,  ízesítjük mustárral, sóval, borssal.
  6. Az almát megpucoljuk és vékony csíkokra vágjuk. Belerakjuk a majonézbe.
  7. A burgonyasalátáról leöntjük az ecetes levet és a majonézes keverékbe tesszük.
  8. Hűtőben tároljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 57 210
elküldve: 18
receptkönyvben: 626
elkészítve: 32/39
Facebookon megjelent: -

szakács

bokine

Mióta szakács: 2010.08.26.
76 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

almás krumplisaláta majonézzel, majonézes-almás krumplisaláta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

407
burgonya 1 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
alma 1 db
0 ízlés szerint
cukor 4 ek
ecet 2 ek
olívaolaj 2 ek
víz 3 dl
majonéz 4 ek
tejföl 2 dl
mustár 1 ek
fehér bors 0 ízlés szerint