r
Nosalty Logó

Almás káposzta sajttal

8zsuzsa8
Almás káposzta sajttal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

374
Kalória
10.9g
Fehérje
41.1g
Szénhidrát
19.3g
Zsír
286.1g
Víz
57.6g
Koleszterin
8.2g
Élelmi rost
24.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 374 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1496 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1495.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    1001 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    286.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 374 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    77.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5983.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    1204 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    4003 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    164.5 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1144.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    649 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1692 micro
Összesen 1496 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 72 kcal

Elkészítés

  1. A káposztát jól átmossuk, lecsepegtetjük. Egy lábosba feltesszük főni a babérlevéllel, őrölt köménnyel, borssal és a húslevessel (leveskockával is jó)
  2. 3 almát meghámozunk, magházát kivágjuk és belereszeljük a káposztába. Kis lángon puhára főzzük (kb 35-40 perc).
  3. Közben a vaj feléből, a liszttel és a tejjel besamelmártástkészítünk: A vajat felolvasztjuk egy láboskában, beleszórjuk a lisztet, kissé megfuttatjuk. Felengedjük a tejjel állandó keverés közben. Sóval, szerecsendióval fűszerezzük a besamelmártást, belekeverjük a reszelt sajt felét.
  4. Összekeverjük a káposztát és a besamelmártást.
  5. Egy tűzálló tálat a maradék vajjal kivajazunk, belesimítjuk a káposztás masszát.
  6. A negyedik almát elfelezzük, magházát kiemeljük, cikkekre vágjuk. Szépen elrendezzük a káposzta tetején. Meglocsoljuk egy kevés citromlével. A maradék sajtot rászórjuk.
  7. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg az alma és a sajt szépen meg nem pirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Régi recept, minden évben elkészítem leglább egyszer. Most csak fél adagot csináltam, mert csak ketten voltunk itthon, de még így is maradt, nagyon kiadós.

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...