Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás káposzta sajttal

Almás káposzta sajttal
Almás káposzta sajttal
75 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi recept, minden évben elkészítem leglább egyszer. Most csak fél adagot csináltam, mert csak ketten voltunk itthon, de még így is maradt, nagyon kiadós.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tegnapról maradt egy kis sült hús, ma azzal ettük, de önmagába is komplett ebéd.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát jól átmossuk, lecsepegtetjük. Egy lábosba feltesszük főni a babérlevéllel, őrölt köménnyel, borssal és a húslevessel (leveskockával is jó)
  2. 3 almát meghámozunk, magházát kivágjuk és belereszeljük a káposztába. Kis lángon puhára főzzük (kb 35-40 perc).
  3. Közben a vaj feléből, a liszttel és a tejjel besamelmártást készítünk: A vajat felolvasztjuk egy láboskában, beleszórjuk a lisztet, kissé megfuttatjuk. Felengedjük a tejjel állandó keverés közben. Sóval, szerecsendióval fűszerezzük a besamelmártást, belekeverjük a reszelt sajt felét.
  4. Összekeverjük a káposztát és a besamelmártást.
  5. Egy tűzálló tálat a maradék vajjal kivajazunk, belesimítjuk a káposztás masszát.
  6. A negyedik almát elfelezzük, magházát kiemeljük, cikkekre vágjuk. Szépen elrendezzük a káposzta tetején. Meglocsoljuk egy kevés citromlével. A maradék sajtot rászórjuk.
  7. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg az alma és a sajt szépen meg nem pirul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • költség: 850 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 164
elküldve: 6
receptkönyvben: 173
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: 1

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
184 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

káposztatorta, almás savanyú káposzta, káposztás-almás egytál

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

374
savanyú káposzta 0.5 kg
alma 4 db
sajt 10 dkg
marha alaplé 3 dl
babérlevél 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
finomliszt 4 dkg
tej 3 dl
szerecsendió 0 ízlés szerint
citromlé 1 ek