Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás csirke Évi néni konyhájából

Almás csirke Évi néni konyhájából
Almás csirke Évi néni konyhájából
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Reggel láttam a "Fittérítők"-ben. Csak azt jegyeztem futtában fel, hogy mi van benne. Kb. ennyi volt.

hozzávalók / 4 adag

  • 60 dkg csirkemell filé
  • 2 ek szőlőmagolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk só
  • 1 kk frissen őrölt bors
  • 1 kk kurkuma
  • 1/2 kk szegfűszeg
  • 1 tk fahéj
  • 2 ek méz
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1/2 lime leve
  • 1 dl habtejszín
  • 1 tk keményítő
  • 2 zöld alma
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet vékony, ceruzányi csíkokra vágjuk.
  2. A szőlőmagolajat felforrósítjuk, és a szétzúzott fokhagymát megpirítjuk rajta.
  3. Hozzáadjuk a csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk, kurkumát, fahéjat, szegfűszeget hozzáadjuk, majd a mézet és a lime levét, petrezselymet, és addig forraljuk így, míg a méz elkezd habzani.
  4. Közben az almákat megszabadítjuk a magházuktól, héjastól felkockázzuk, és a húshoz adjuk. Néhány percig így forraljuk, aztán felöntjük tejszínnel, és összerottyantjuk.
  5. Ha nem találjuk elég sűrűnek a mártást, 1-2 ek-nyi vízben feloldunk 1 tk keményítőt, és besűrítjük vele.
  6. Barna rizzsel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 21 119
elküldve: 7
receptkönyvben: 219
elkészítve: 12/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mézes-fahéjas csirke almával, almás csirkemellcsíkok, almás-fahéjas csirkemellcsíkok

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

atarkoi
atarkoi Wed, 2013-12-11 15:39

huha, nekem sargabb lett, mint a kepen... de nagyon finom, most mar csak a barna rizsnek kellene megfonie vegre... :(( bar a kepen, ha minden igaz, akkor inkabb vadrizses koret lathato? Most mar igy marad, majd legkozelebb. Tenyleg nagyon gyorsan elkeszitheto, es nagyon finom. Direkt jo, h egy kicsit mas izvilag koltozik a konyhaba, koszonom!!!:)))

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-12-11 16:14

Azért a kép nem mindig sikerül a legjobban, úgyhogy biztosan jól csináltad. Általában teszek egy kis vadrizst a rizshez (főleg a gyerekem miatt, mert ő szereti. Mondjuk én is, csak az árát nem).
Üdv: Évi néni

atarkoi
atarkoi Wed, 2013-12-11 20:36

Mostanra elfogyott, a csalad minden tagja megebedelt belole, es naaagy-nagy sikere lett:)) A barna rizsnek 50 perc kellett:(( de legkozelebb lehet jazmin rizzsel, vagy ahogy a kepen, vadrizzsel keszitem, mert mi is szeretjuk a vadrizst - foleg en:)) Megegyszer koszonom:))

nita04
nita04 Wed, 2013-12-11 15:10

Megcsináltam, isteni lett, máskor is el fogom készíteni. Köszönöm a receptet!