r
Nosalty Logó

Almás - sajtos hús

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Almás - sajtos hús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 656 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2622 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1277.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 656 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.2 g

Zsír

  • Összesen
    210.3 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1002 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5109.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1371 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1639 mg
  • Nátrium
    1777 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    729.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1226 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 2622 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy jénai tálat kivajazunk.
  2. A húst kiveregetjük, előkészítés után lisztbe mártva elősütjük.
  3. A kivajazott jénai tál aljára terítjük a sonkaszeleteket, elrendezzük rajta az elősütött húsokat. Vékonyra szelt almaszeletekkel betakarjuk.
  4. Egy tálban kikeverjük a tejfölt, a tojást és a reszelt sajt egyharmadát. Ízlés szerint fűszerezzük. Ráöntjük az almaszeletek tetejére, hogy mindenütt befedje. A maradék reszelt sajtot a tetejére szórjuk.
  5. 160 fokos sütőben 30 percig sütjük, alsó-felső lángon, még 10 percet rákapcsolunk felső lángon, és megpirítjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 267
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 25522
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 02.

Ajánló

Párolt rizzsel is nagyon finom, de tálalható almával, dinsztelt káposztával is. Nagyon finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás - sajtos hús
Olaszné Anci 191 recept

Névnapomra kaptam a kislányomtól egy Gasztronómiai újság előfizetést. Erdélyi receptek találhatók benne, mert tudja, hogy nagyon szeretem az Erdélyi konyhát! Ez az almás hús Gyergyószentmiklósról származik ugyanúgy, mint az almával töltött csirkecomb. Nem nagyon szeretem a gyümölcsös húsokat, de almával elfogadtam és a családomat is sikerült meggyőzni. Szerintünk nagyon finom volt, szalmakrumplival tálaltam! Jó étvágyat kívánok hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?