Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-mézes-rozmaringos csirke

Almás-mézes-rozmaringos csirke
Almás-mézes-rozmaringos csirke
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsi korom óta ez az egyik kedvencem. Anyutól tanultam a receptet, bár kicsit variáltam rajta; a méz és a rozmaring már ráadás.:) Az eredeti receptben először az alma sül, az kerül alulra, ezután jön a hús. Én így is, úgy is nagyon szeretem. További képek itt.

hozzávalók / 6 adag

A rozmaringos csirkéhez

A besamelmártáshoz

A tetejére

ajánlat

Az egyik legjobb vendégváró étel. Akár előző nap elkészíthető, csak berakjuk a hűtőbe és mielőtt jönnek a vendégek készre sütjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kicsontozzuk, bőrét leszedjük, és 1 cm vastag szeletekre vágjuk (én lefektetve, ferdén szeltem, így 12 db közel egyforma nagyságú szeletet kaptam) és besózzuk.
  2. Egy tányérban némi lisztet elkeverünk egy csipet szerecsendióval, majd ebben megforgatjuk a hússzeleteket.
  3. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, és elősütjük benne a csirkemellszeleteket. Oldalanként 3-3 perc alatt szép aranybarna színük lesz.
  4. A hússzeleteket egy tűzálló tál aljába sorakoztatjuk, szépen elrendezve.
  5. Miközben a hús sül, megpucoljuk az almát és egyforma szeletekre vágjuk (én cikkekre szoktam, így könnyű levágni a magházról).
  6. Az almát beletesszük a serpenyőbe, amiben a hús sült. Megszórjuk az apróra vágott rozmaringgal, és hozzáadjuk a mézet. Nem keverjük, ne törjön, csak a serpenyőt mozgatva forgatjuk (mintha palacsintát forgatnánk, csak óvatosabban:), majd kis lángon kb. 7-10 perc alatt puhára pároljuk.
  7. Miközben az alma párolódik, elkészítjük a besamelmártást. A vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, egy kis sót, megpirítjuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet. Először csak kis mennyiséggel csomómentesre keverjük, majd felengedjük a többivel. Addig főzzük, míg besűrűsödik.
  8. Mikor az alma elkészült, egyenletesen elosztjuk a hús tetején. (A leve nélkül tegyük a húsra, ne áztassa el.)
  9. Leöntjük a besamel mártással, és megszórjuk reszelt sajttal.
  10. Előmelegített sütőbe téve addig sütjük, míg a sajt aranybarna lesz. Sült burgonyával, burgonyapürével, vagy párolt rizzsel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 17 022
elküldve: 9
receptkönyvben: 485
elkészítve: 27/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

mézes-almás hús, almás csirke besamellel,

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

adiskar
adiskar Mon, 2017-12-25 09:03

Kedves Ági, nagyon finom volt! Gouda nem volt itthon, helyette füstölt sajtot és mozzarellát használtam. Remek volt így is!! Bekerül a recepted a családi menübe. Köszi!

maganit
maganit Sun, 2013-12-22 20:25

Szia! En is elkeszitettem es isteni lett. En meg hozzaadtam egy mogyoro-mandula kevereket a hus koze.

TNNiki
TNNiki Tue, 2012-11-27 17:16

Elég "munkás" ez a recept, de mindenképpen megéri kipróbálni! Nálunk nagy sikert aratott, a férjem és az ebéd vendégeink is odáig voltak érte! Köszi szépen a feltöltést! ;-)

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Wed, 2012-11-28 07:01

Szia! Szívesen! :) Örülök, hogy elkészítetted, annak meg még jobban, hogy mindenkinek ennyire ízlett. Köszönöm szépen, hogy megírtad! Kellemes készülődést az ünnepekre! Üdv: Ági

368
csirkemell filé 1 db
finomliszt 1 evőkanál
margarin 5 dkg
0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
alma 0.5 kg
rozmaring 1 tk
méz 2 ek
margarin 5 dkg
finomliszt 3 púpozott ek
tej 4 dl
0 ízlés szerint
sajt 10 dkg