Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Albán krémes Boszi konyhájából

Albán krémes Boszi konyhájából
Albán krémes Boszi konyhájából
60 perc / előkészület: 40 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamikor a Sütigyár oldalán találtam és mentettem el ezt a receptet. Ott olvastam a hozzászólásoknál, hogy ezt szokták Amerikai krémesnek is nevezni. Hát én nem tudom!

Sajnos nem volt nekem elég részletes, így itt-ott megakadtam, de végül is sikerült már elsőre. Talán nem olyan szépen tudtam szeletelni, mint az eredeti képen.

Nem írta, hogy a tepsit hogyan kell előkészíteni, én gondolkodás nélkül sütőpapírt tettem a tepsibe, de nem volt jó ötlet, mert a papírt ki kellett szedni, kicsit így tört a tészta. Vagyis legközelebb margarint és lisztet kap, ha csak nem találok jobb ötletet. A tepsi méretét sem írták, én gondoltam ez a méret jó. Talán eltaláltam.

Ne kérdezzétek miért kell bele annyi sütőpor és szódabikarbóna, de írta, hát beletettem.

A sütés hőfoka is az én sütőmnél talán sok volt, de a 15 perc is. Erre nagyon kell figyelni. Először jól feljön, és aztán összeesik. Biztosan így kell neki csinálni!

Nekünk nem volt a recept szerinti cukor a krémben elég édes, legközelebb több cukrot teszek bele. Ha valaki pont a nem édeset szereti, annak  elég.

Én szeretem a Hulalát, azzal csináltam, de természetesen lehet állatival is készíteni, de azt biztosan kell édesíteni is, sőt abba kellhet fixáló is. Ja! A fél liter tejszín az sok lett nekem.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Bármikor, ha valami habos sütire vágyunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta: a  tojássárgáját a vízzel, a sóval elkezdjük keverni (én rorbotgéppel csináltam), majd kanalanként beletesszük a cukrot.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a sütőporral, majd a tojásos masszába szitáljuk. Jól kikeverjük, és az előkészített tepsibe beleöntjük, szépen elsimogatjuk.
  3. A előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük, közben elkészítjük a krémet.
  4. Krém: a vízben megfőzzük a pudingot a cukorral. A tojásfehérjét felverjük a sóval, majd még melegen belekeverjük a pudingot, és jól kikeverjük.
  5. A megsült tésztára rákenjük a krémet, jól eligazítjuk, és a kikapcsolt sütőbe még 5 percig visszatesszük.
  6. Addig  felverjük a tejszínt a vaníliás cukorral, de csak a kihűlt süteményre kenjük rá.
  7. Végül megszórjuk a kakaóval, és a hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 37x24 cm
  • költség: 550 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 66 129
elküldve: 18
receptkönyvben: 696
elkészítve: 22/33
Facebookon megjelent: 1

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

amerikai krémes, kakaós krémes, pudingos krémes, habos krémes

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsu1009
zsuzsu1009 Mon, 2018-02-26 05:47

Ez a kremes nagyon finom, nem nagyon edes es gyorsan elkeszitheto! Pontosan ugy nez ki, mint a kepen :-) Bekerult a kedvencekhez. Koszonom a receptet!

Szszandi
Szszandi Mon, 2016-08-01 08:24

En is meg csináltam!! Isteni finom lett és gyönyörű! Köszönöm a receptet!!

szemes.killi
szemes.killi Sat, 2015-02-21 13:37

Töbször is megcsnáltam. elsőre nekem se hasonlított a képen láthetóra, de megtaláltam az arányokat, hogy tökéletes legyen...
annyi a variáltam rajta, hogy a krémnél a tojásfehérjén kívül mindent duplán csináltam és akkor gyönyörű lesz az arány!!! 1cm tészta, 4-5 cm krém, 1,5cm hab...
sokan azt hitték hogy cukrászddában vettem :D

ikkim
ikkim Wed, 2014-11-12 18:16

Életem első albán krémes és elsőre sikerült. Köszi a receptet!

abaqus
abaqus Wed, 2014-10-29 13:41

Kedves Boszi13!
Elkészítettük a krémest, jól össze is vesztünk rajta, mert sajnos nem is hasonlított az itt közölt képhez, az én véleményem pedig homlokegyenest ellenkező mint a többi hozzászólóé. A tésztája tényleg nagyon finom lett, de a krém, hab, nos az nulla.
Mindent az adott mennyiséget raktunk bele, a leírt módszer szerint készítettük el, de sajnos nem sikerült. A krém kb 3-8 mm vastag lett, míg a hab összeesett kb. 5 mm-re. Egy szóval óriási csalódás lett nekem az egész sütemény. Már korábban ettem ilyet, mondanom sem kell, nagyon ízlett, azért is szerettem volna megsüttetni, hogy bármikor tudjak ilyet enni, amikor megkívánom. Nem tudom leírni a csalódásomat. Egy gyönyörű tésztán egy 1 cm-es krém habbal együtt! Valamit nem tudunk, mert ami igaz az igaz, még a rendes krémes és a francia krémes krémje sem sikerült nekünk soha. Vagy tényleg Boszinak kell lenni hozzá, hogy sikerüljön?
Üdvözlettel
abaqus

Boszi13
Boszi / Boszi13 Wed, 2014-10-29 17:29

Kedves "abaqus"!
Sajnálom, hogy nem sikerült. Én teljesen amatőr létemre tudtam olyanra elkészíteni, mint a fotón látszik. Fogalmam sincs miért nem sikerült. Én is gyakran járok hasonlóan és én is dühöngök miatta olyankor!(megy olyankor a recept a kukába!) Semmi pluszt nem tudok hozzátenni, mint ami a receptben szerepel.

Boszi13
Boszi / Boszi13 Sun, 2013-01-20 22:06

Szia! Igen, én is tapasztaltam már, hogy hasonló receptek jelennek meg. Én ezen a néven ismertem meg és vízzel. Egyszer kipróbálom tejjel, lehet attól lesz a neve "Amerikai krémes" . :)

tothamaria
tothamaria Tue, 2012-06-26 10:21

Köszönöm a receptet, már többször elkészítettem. Szép, mutatós és eddig mindenkinek ízlett. Ráadásul gyorsan készen van.
Ancsa

Boszi13
Boszi / Boszi13 Tue, 2012-06-26 11:24

Szia Ancsa!
Örülök, hogy tetszett! Valóban a gyors sütik közé tartozik. Az elfogyása is.:)
Üdv.Marcsi-Boszi

Boszi13
Boszi / Boszi13 Tue, 2012-06-26 11:22

Jó vagyok, hogy csak most reagálok! Örülök, ha tetszett.
Szép napot!
Marcsi-Boszi

688
tojássárgája 7 db
cukor 20 dkg
víz 12 ek
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
szódabikarbóna 1 kk
1 csipet
cukor 4 ek
vaníliás pudingpor 2 tasak
víz 0.5 l
tojásfehérje 7 db
1 csipet
habtejszín 5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 ek