Albán krémes Boszi konyhájából

- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
23g tojássárgája75 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
16g víz0 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
8 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
7g cukor26 kcal
-
57 kcal
-
83g víz0 kcal
-
47g tojásfehérje24 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére
-
83g habtejszín243 kcal
-
6 kcal
-
4 kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
140g tojássárgája451 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
96g víz0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
46 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
40g cukor155 kcal
-
343 kcal
-
500g víz0 kcal
-
280g tojásfehérje146 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére
-
500g habtejszín1460 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
23 kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
6.7g tojássárgája21 kcal
-
9.5g cukor37 kcal
-
4.6g víz0 kcal
-
9.5g finomliszt35 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
2 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
1.9g cukor7 kcal
-
4.3g vaníliás pudingpor16 kcal
-
23.8g víz0 kcal
-
13.3g tojásfehérje7 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére
-
23.8g habtejszín70 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 33 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 346 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1134.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 253 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 422 mg
-
Nátrium 374 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.8 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 210.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 321 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 210 mg
-
Retinol - A vitamin: 315 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 263 micro
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.4 g
Zsír
-
Összesen 198.3 g
-
Telített zsírsav 113 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 2074 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6809.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 1519 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 280 mg
-
Foszfor 2531 mg
-
Nátrium 2241 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 526.8 g
-
Cukor 268 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1264.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1928 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 420 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 297 micro
-
Kolin: 1260 mg
-
Retinol - A vitamin: 1889 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 423 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1579 micro
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 324.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
7 db tojássárgája
-
20 dkg cukor
-
12 ek víz
-
20 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 kk szódabikarbóna
-
1 csipet só
A krémhez
-
4 ek cukor
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
0.5 l víz
-
7 db tojásfehérje
-
1 csipet só
A tetejére
-
5 dl habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A tésztához
- Tészta: a tojássárgáját a vízzel, a sóval elkezdjük keverni (én rorbotgéppel csináltam), majd kanalanként beletesszük a cukrot.
- A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a sütőporral, majd a tojásos masszába szitáljuk. Jól kikeverjük, és az előkészített tepsibe beleöntjük, szépen elsimogatjuk.
- A előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük, közben elkészítjük a krémet.
- Krém: a vízben megfőzzük a pudingot a cukorral. A tojásfehérjét felverjük a sóval, majd még melegen belekeverjük a pudingot, és jól kikeverjük.
- A megsült tésztára rákenjük a krémet, jól eligazítjuk, és a kikapcsolt sütőbe még 5 percig visszatesszük.
- Addig felverjük a tejszínt a vaníliás cukorral, de csak a kihűlt süteményre kenjük rá.
- Végül megszórjuk a kakaóval, és a hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 37x24
- Sűtés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 169
- Össznézettség: 75279
- Feltöltés dátuma: 2012. május 11.
Ajánló
Bármikor, ha valami habos sütire vágyunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:

Valamikor a Sütigyár oldalán találtam és mentettem el ezt a receptet. Ott olvastam a hozzászólásoknál, hogy ezt szokták Amerikai krémesnek is nevezni. Hát én nem tudom! Sajnos nem volt nekem elég részletes, így itt-ott megakadtam, de végül is sikerült már elsőre. Talán nem olyan szépen tudtam szeletelni, mint az eredeti képen. Nem írta, hogy a tepsit hogyan kell előkészíteni, én gondolkodás nélkül sütőpapírt tettem a tepsibe, de nem volt jó ötlet, mert a papírt ki kellett szedni, kicsit így tört a tészta. Vagyis legközelebb margarint és lisztet kap, ha csak nem találok jobb ötletet. A tepsi méretét sem írták, én gondoltam ez a méret jó. Talán eltaláltam. Ne kérdezzétek miért kell bele annyi sütőpor és szódabikarbóna, de írta, hát beletettem. A sütés hőfoka is az én sütőmnél talán sok volt, de a 15 perc is. Erre nagyon kell figyelni. Először jól feljön, és aztán összeesik. Biztosan így kell neki csinálni! Nekünk nem volt a recept szerinti cukor a krémben elég édes, legközelebb több cukrot teszek bele. Ha valaki pont a nem édeset szereti, annak elég. Én szeretem a Hulalát, azzal csináltam, de természetesen lehet állatival is készíteni, de azt biztosan kell édesíteni is, sőt abba kellhet fixáló is. Ja! A fél liter tejszín az sok lett nekem.
Hozzászólások
Részemr?l mentve! :-))) Köszönöm szépen. Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca
Jó vagyok, hogy csak most reagálok! Örülök, ha tetszett. Szép napot! Marcsi-Boszi
Köszönöm a receptet, már többször elkészítettem. Szép, mutatós és eddig mindenkinek ízlett. Ráadásul gyorsan készen van. Ancsa
Szia Ancsa! Örülök, hogy tetszett! Valóban a gyors sütik közé tartozik. Az elfogyása is.:) Üdv.Marcsi-Boszi
Ha nekem is igy fog sikerulni elsore, en orulni fogok! :)
Szia! Köszi. Biztosan sikerülni fog. Boszi
én Amerikai krémes néven ismerem. a krémet víz helyett tejjel csináltam!
Szia! Igen, én is tapasztaltam már, hogy hasonló receptek jelennek meg. Én ezen a néven ismertem meg és vízzel. Egyszer kipróbálom tejjel, lehet attól lesz a neve "Amerikai krémes" . :)
Kedves Boszi13! Elkészítettük a krémest, jól össze is vesztünk rajta, mert sajnos nem is hasonlított az itt közölt képhez, az én véleményem pedig homlokegyenest ellenkez? mint a többi hozzászólóé. A tésztája tényleg nagyon finom lett, de a krém, hab, nos az nulla. Mindent az adott mennyiséget raktunk bele, a leírt módszer szerint készítettük el, de sajnos nem sikerült. A krém kb 3-8 mm vastag lett, míg a hab összeesett kb. 5 mm-re. Egy szóval óriási csalódás lett nekem az egész sütemény. Már korábban ettem ilyet, mondanom sem kell, nagyon ízlett, azért is szerettem volna megsüttetni, hogy bármikor tudjak ilyet enni, amikor megkívánom. Nem tudom leírni a csalódásomat. Egy gyönyör? tésztán egy 1 cm-es krém habbal együtt! Valamit nem tudunk, mert ami igaz az igaz, még a rendes krémes és a francia krémes krémje sem sikerült nekünk soha. Vagy tényleg Boszinak kell lenni hozzá, hogy sikerüljön? Üdvözlettel abaqus
Kedves "abaqus"! Sajnálom, hogy nem sikerült. Én teljesen amat?r létemre tudtam olyanra elkészíteni, mint a fotón látszik. Fogalmam sincs miért nem sikerült. Én is gyakran járok hasonlóan és én is dühöngök miatta olyankor!(megy olyankor a recept a kukába!) Semmi pluszt nem tudok hozzátenni, mint ami a receptben szerepel.
Életem els? albán krémes és els?re sikerült. Köszi a receptet!
Töbször is megcsnáltam. els?re nekem se hasonlított a képen láthetóra, de megtaláltam az arányokat, hogy tökéletes legyen... annyi a variáltam rajta, hogy a krémnél a tojásfehérjén kívül mindent duplán csináltam és akkor gyönyör? lesz az arány!!! 1cm tészta, 4-5 cm krém, 1,5cm hab... sokan azt hitték hogy cukrászddában vettem :D
En is meg csináltam!! Isteni finom lett és gyönyör?! Köszönöm a receptet!!
Ez a kremes nagyon finom, nem nagyon edes es gyorsan elkeszitheto! Pontosan ugy nez ki, mint a kepen :-) Bekerult a kedvencekhez. Koszonom a receptet!