Nosalty Logó

Albán krémes Boszi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Ezen a képen: Albán krémes Boszi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 694 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4171 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 198 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1134.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 694 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.4 g

Zsír

  • Összesen
    198.3 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    2074 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6809.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1519 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    2531 mg
  • Nátrium
    2241 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    526.8 g
  • Cukor
    268 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1264.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1928 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    420 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    1260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1889 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1579 micro
Összesen 4171 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 198 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta: a tojássárgáját a vízzel, a sóval elkezdjük keverni (én rorbotgéppel csináltam), majd kanalanként beletesszük a cukrot.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a sütőporral, majd a tojásos masszába szitáljuk. Jól kikeverjük, és az előkészített tepsibe beleöntjük, szépen elsimogatjuk.
  3. A előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük, közben elkészítjük a krémet.
  4. Krém: a vízben megfőzzük a pudingot a cukorral. A tojásfehérjét felverjük a sóval, majd még melegen belekeverjük a pudingot, és jól kikeverjük.
  5. A megsült tésztára rákenjük a krémet, jól eligazítjuk, és a kikapcsolt sütőbe még 5 percig visszatesszük.
  6. Addig felverjük a tejszínt a vaníliás cukorral, de csak a kihűlt süteményre kenjük rá.
  7. Végül megszórjuk a kakaóval, és a hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x24
  • Sűtés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 169
  • Össznézettség: 75279
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 11.

Ajánló

Bármikor, ha valami habos sütire vágyunk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Valamikor a Sütigyár oldalán találtam és mentettem el ezt a receptet. Ott olvastam a hozzászólásoknál, hogy ezt szokták Amerikai krémesnek is nevezni. Hát én nem tudom! Sajnos nem volt nekem elég részletes, így itt-ott megakadtam, de végül is sikerült már elsőre. Talán nem olyan szépen tudtam szeletelni, mint az eredeti képen. Nem írta, hogy a tepsit hogyan kell előkészíteni, én gondolkodás nélkül sütőpapírt tettem a tepsibe, de nem volt jó ötlet, mert a papírt ki kellett szedni, kicsit így tört a tészta. Vagyis legközelebb margarint és lisztet kap, ha csak nem találok jobb ötletet. A tepsi méretét sem írták, én gondoltam ez a méret jó. Talán eltaláltam. Ne kérdezzétek miért kell bele annyi sütőpor és szódabikarbóna, de írta, hát beletettem. A sütés hőfoka is az én sütőmnél talán sok volt, de a 15 perc is. Erre nagyon kell figyelni. Először jól feljön, és aztán összeesik. Biztosan így kell neki csinálni! Nekünk nem volt a recept szerinti cukor a krémben elég édes, legközelebb több cukrot teszek bele. Ha valaki pont a nem édeset szereti, annak  elég. Én szeretem a Hulalát, azzal csináltam, de természetesen lehet állatival is készíteni, de azt biztosan kell édesíteni is, sőt abba kellhet fixáló is. Ja! A fél liter tejszín az sok lett nekem.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Részemr?l mentve! :-))) Köszönöm szépen. Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Boszi

Jó vagyok, hogy csak most reagálok! Örülök, ha tetszett. Szép napot! Marcsi-Boszi

tothamaria

Köszönöm a receptet, már többször elkészítettem. Szép, mutatós és eddig mindenkinek ízlett. Ráadásul gyorsan készen van. Ancsa

Boszi

Szia Ancsa! Örülök, hogy tetszett! Valóban a gyors sütik közé tartozik. Az elfogyása is.:) Üdv.Marcsi-Boszi

witch

Ha nekem is igy fog sikerulni elsore, en orulni fogok! :)

Boszi

Szia! Köszi. Biztosan sikerülni fog. Boszi

Törölt felhasználó

én Amerikai krémes néven ismerem. a krémet víz helyett tejjel csináltam!

Boszi

Szia! Igen, én is tapasztaltam már, hogy hasonló receptek jelennek meg. Én ezen a néven ismertem meg és vízzel. Egyszer kipróbálom tejjel, lehet attól lesz a neve "Amerikai krémes" . :)

abaqus

Kedves Boszi13! Elkészítettük a krémest, jól össze is vesztünk rajta, mert sajnos nem is hasonlított az itt közölt képhez, az én véleményem pedig homlokegyenest ellenkez? mint a többi hozzászólóé. A tésztája tényleg nagyon finom lett, de a krém, hab, nos az nulla. Mindent az adott mennyiséget raktunk bele, a leírt módszer szerint készítettük el, de sajnos nem sikerült. A krém kb 3-8 mm vastag lett, míg a hab összeesett kb. 5 mm-re. Egy szóval óriási csalódás lett nekem az egész sütemény. Már korábban ettem ilyet, mondanom sem kell, nagyon ízlett, azért is szerettem volna megsüttetni, hogy bármikor tudjak ilyet enni, amikor megkívánom. Nem tudom leírni a csalódásomat. Egy gyönyör? tésztán egy 1 cm-es krém habbal együtt! Valamit nem tudunk, mert ami igaz az igaz, még a rendes krémes és a francia krémes krémje sem sikerült nekünk soha. Vagy tényleg Boszinak kell lenni hozzá, hogy sikerüljön? Üdvözlettel abaqus

Boszi

Kedves "abaqus"! Sajnálom, hogy nem sikerült. Én teljesen amat?r létemre tudtam olyanra elkészíteni, mint a fotón látszik. Fogalmam sincs miért nem sikerült. Én is gyakran járok hasonlóan és én is dühöngök miatta olyankor!(megy olyankor a recept a kukába!) Semmi pluszt nem tudok hozzátenni, mint ami a receptben szerepel.

Törölt felhasználó

Életem els? albán krémes és els?re sikerült. Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Töbször is megcsnáltam. els?re nekem se hasonlított a képen láthetóra, de megtaláltam az arányokat, hogy tökéletes legyen... annyi a variáltam rajta, hogy a krémnél a tojásfehérjén kívül mindent duplán csináltam és akkor gyönyör? lesz az arány!!! 1cm tészta, 4-5 cm krém, 1,5cm hab... sokan azt hitték hogy cukrászddában vettem :D

Szszandi

En is meg csináltam!! Isteni finom lett és gyönyör?! Köszönöm a receptet!!

zsuzsu1009

Ez a kremes nagyon finom, nem nagyon edes es gyorsan elkeszitheto! Pontosan ugy nez ki, mint a kepen :-) Bekerult a kedvencekhez. Koszonom a receptet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!