r
Nosalty Logó

Krémes bögrés -almás, mákos, diós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bokine
Krémes bögrés -almás, mákos, diós
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 547 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5460 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 295 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1029.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 547 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.6 g

Zsír

  • Összesen
    314.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    128 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10294 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    4457 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    764 mg
  • Foszfor
    3413 mg
  • Nátrium
    1471 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    592.1 g
  • Cukor
    375 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1466 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    964 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    810 micro
Összesen 5460 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 295 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 4 dl tejjel pudingot főzünk, majd lehűtjük.
  2. A margarint kikeverjük a cukorral és a citromhéjjal.
  3. Ha kihűlt a puding, hozzákeverjük a margarinhoz. Hűtőbe tesszük.
  4. A mákot vagy diót (én mindkettőt tettem bele) a liszttel, cukorral, csipet sóval és a sütőporral szárazon összekeverjük.
  5. Egy másik edényben az olajat, a 1 dl tejet és a tojássárgákat a reszelt almával szintén összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Jó alaposan géppel összedolgozzuk.
  6. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és az előbbi masszához már csak kanállal, nagy mozdulatokkal hozzáadjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
  8. Előmelegített légkeveréses sütőben 25-30 percig sütjük. Tűpróba! (A sütőben kb. középre vagy egy kicsit feljebb rakjuk a rácsot.)
  9. Ha kihűlt a tészta, félbevágjuk, és megkenjük a krém 2/3 részével. Összeillesztjük a tésztalapokat, és a maradék krémet a tetejére kenjük.
  10. Megszórjuk darált dióval vagy mákkal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35X27
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1065
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 87650
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon gyors és finom süti. Leírni hosszabb, mint elkészíteni. Villámgyorsan elfogyott. Lekvárral is nagyon finom.  

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...