r
Nosalty Logó

Albán krémes Boszi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Albán krémes Boszi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 694 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4171 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 198 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1134.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 694 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.4 g

Zsír

  • Összesen
    198.3 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    2074 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6809.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1519 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    2531 mg
  • Nátrium
    2241 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    526.8 g
  • Cukor
    268 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1264.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1928 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    420 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    1260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1889 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1579 micro
Összesen 4171 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 198 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta: a tojássárgáját a vízzel, a sóval elkezdjük keverni (én rorbotgéppel csináltam), majd kanalanként beletesszük a cukrot.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a sütőporral, majd a tojásos masszába szitáljuk. Jól kikeverjük, és az előkészített tepsibe beleöntjük, szépen elsimogatjuk.
  3. A előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük, közben elkészítjük a krémet.
  4. Krém: a vízben megfőzzük a pudingot a cukorral. A tojásfehérjét felverjük a sóval, majd még melegen belekeverjük a pudingot, és jól kikeverjük.
  5. A megsült tésztára rákenjük a krémet, jól eligazítjuk, és a kikapcsolt sütőbe még 5 percig visszatesszük.
  6. Addig felverjük a tejszínt a vaníliás cukorral, de csak a kihűlt süteményre kenjük rá.
  7. Végül megszórjuk a kakaóval, és a hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x24
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 434
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 169
  • Össznézettség: 91548
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 11.

Ajánló

Bármikor, ha valami habos sütire vágyunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valamikor a Sütigyár oldalán találtam és mentettem el ezt a receptet. Ott olvastam a hozzászólásoknál, hogy ezt szokták Amerikai krémesnek is nevezni. Hát én nem tudom! Sajnos nem volt nekem elég részletes, így itt-ott megakadtam, de végül is sikerült már elsőre. Talán nem olyan szépen tudtam szeletelni, mint az eredeti képen. Nem írta, hogy a tepsit hogyan kell előkészíteni, én gondolkodás nélkül sütőpapírt tettem a tepsibe, de nem volt jó ötlet, mert a papírt ki kellett szedni, kicsit így tört a tészta. Vagyis legközelebb margarint és lisztet kap, ha csak nem találok jobb ötletet. A tepsi méretét sem írták, én gondoltam ez a méret jó. Talán eltaláltam. Ne kérdezzétek miért kell bele annyi sütőpor és szódabikarbóna, de írta, hát beletettem. A sütés hőfoka is az én sütőmnél talán sok volt, de a 15 perc is. Erre nagyon kell figyelni. Először jól feljön, és aztán összeesik. Biztosan így kell neki csinálni! Nekünk nem volt a recept szerinti cukor a krémben elég édes, legközelebb több cukrot teszek bele. Ha valaki pont a nem édeset szereti, annak  elég. Én szeretem a Hulalát, azzal csináltam, de természetesen lehet állatival is készíteni, de azt biztosan kell édesíteni is, sőt abba kellhet fixáló is. Ja! A fél liter tejszín az sok lett nekem.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek