r
Nosalty Logó

Kijevi krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Kijevi krémes
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A habhoz

A krémhez

Összesen 2385 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A habhoz

A krémhez

Összesen 9537 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A habhoz

A krémhez

Összesen 373 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    143.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1805.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    726 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.1 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1017 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    956 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    715 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 2385 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    127 g

Zsír

  • Összesen
    573.3 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    210 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    233 g
  • Koleszterin
    903 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7222.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    1954 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    531 mg
  • Foszfor
    2903 mg
  • Nátrium
    1555 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1004.4 g
  • Cukor
    580 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4067 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    428 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    480 micro
  • Kolin:
    865 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3825 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2860 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    972 micro
Összesen 9537 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 373 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához összedolgozzuk a hozzávalókat, majd három lapot nyújtunk, amit megkenünk a következő masszával:
  2. 4 tojásfehérjét kemény habbá verünk, hozzáadunk 15 dkg cukrot, majd 25 dkg diót.
  3. Mindhárom lapot megkenjük a masszával, majd sütjük.
  4. Megfőzzük a tejben a pudingot.
  5. A margarint a pocukorral habosra keverjük.
  6. Ha kihűlt a puding, hozzáadjuk a cukros-margarinos keveréket és megtöltjük a lapokat.
  7. Másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x32
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 61
  • 7 napos nézettség: 371
  • Össznézettség: 179236
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kijevi krémes
TraRita 118 recept

Nem is emlékszem honnan a recept, állandóan gyűjtögetek. :) De azt tudom, hogy nagyon finom ez a süti, érdemes elkészíteni. :)

Hozzászólások

Batida

Kedves Rita, szeretem a receptjeidet, mentegetem is ?ket le szépen sorban, de most nem minden egyértelm? nekem ebben a receptben. A kinyújtott, diós-masszás lapokat sütöm egyenként 60 percig (vagy 3x20)? Aztán megkenem a pudingkrémmel, és egymásra rakom? Neked akkor hogyan lett barna a teteje? Kérlek, oszlasd el tévelygéseim!! :-DD

TraRita

Szia Batilda! Igen, a diós masszás lapokat egyenként kell megsütni, de nem 60 percig! Igazából ez is süt?t?l függ. És persze, hogy milyen programon sütöd. Igen, majd megkened a lapot krémmel, rá a másik és így tovább. A tetejére nem tettem krémet és a diótól lesz barnás szín?.

Batida

Köszönöm Rita, hogy átjavítottad a receptet, így már kétség sem fér hozzá, mit-hova-merre. :-) Meg fogom sütni szombaton!!!

Edit

Kedves Batida !Jogos a kérdésed Nem jól van leírva az elkészítés módja és a hozzávalók sem !!! A tészta hozzávalóiba ne tedd bele a tojásfehérjét , a diót , és a cukor felét . A többi hozzávalót keverd össze ebb?l nyújts három lapot . A tojásfehérjét verd fel kemény habnak a cukorral és keverd bele a darált diót és ezzel kend meg a tésztát és így süsd meg. Így lesz a teteje barna az alja pedig sárga. 3 db ilyen lapod lesz , és ezt kend majd meg a pudingos krémmel:)) Üdv Edit

TraRita

Edit! Az én receptem így szól, ezek a hozzávalók. Már sokszor elkészítettem ezzel az anyag hányaddal és mindig sikerült. Ha nem lenne finom, jól bevált a recept, akkor nem osztottam volna meg. Üdv: Rita

Edit

Kedves Rita ! Bocsi hogy belekotyogtam ! Nem ismerem ezt a receptet , de a látványból gondoltam , hogy így kell elkészíteni ahogy leírtam. Annyit tévedtem csak , hogy a tésztába is 15 dkg cukor kell, meg a habba is , nem pedig az egészbe kell 15 dkg cukor , amit én , ugye megfeleztem:)))) Bocsi még egyszer. Üdv Edit

TraRita

Nincs miért bocsánatot kérned! :)

Szeva

Kedves Badita! Nekem laponként 180 fokon 15 perc alatt megsülnek. Egy lapra a tojáshab tetejére darabos diót szoktam szórni, és ez lesz a fels?lap. Így a dekoráció is meg van oldva. Nagyon finom süti. Üdv: Éva

Batida

Köszi Éva a tippet, nagyon jó ötlet!! És mindenképp figyelni fogom a sütési id?t, mert más receptnél is túlsütöttem már bizonyos dolgokat...

Tmea

Szóval akkor a tésztához kell a 4 tojásfehérje is, nem csak a "hozzávalók" közt szerepl? sárgája. Csak a fehérje nem belekeverve, hanem felverve-rákenve. Lehet célszer? lenne a 4 tojássárgáját 4 egész tojásra javítani, és beleírni az elkészítés lépései közé, hogy szétválasztjuk, majd etc....etc.... Ez a recept tényleg kicsit elkapkodottnak t?nik, amúgy viszont nagyon guszta.

Edit

Tészta 1 : 40 dkg liszt 1 cs süt?por 7,5 dkg cukor, 2-3 ek tejföl, 4 tojás sárgája. Ezt összedolgozni , 3 felé osztani , kinyújtani ! Tészta 2 : 25 dkg darált dió ,4 tojás fehérje, 7,5 dkg cukor. Tojásfehérjét cukorral kemény habnak felverni beleforgatni a darált diót , és ezzel megkenni mind a három lapot , és így kisütni a lapokat.Majd a krémmel megtölteni.

Batida

Kedves Edit, t?led mindig szívesen veszem a korrigálásokat, még ennyi év után is van mit tanulnia az embernek. Kimondottan jólesett, hogy részletesen leírtad. Köszi!

Edit

Kedves Batida ! Nagyon szívesen . Csak segíteni akartam , mert tudom milyen az amikor meglátsz egy sütit ,és húz a konyha felé valami földönkívüli hatalmas er? , hogy azonnal nekiállj elkészíteni, de hopp nem egyértelm? a dolog. Feltesszük a kérdést ,és a körmünket rágva várjuk a választ. Na , szóval ismerem ezt az érzést:)) és ezért kotnyeleskedtem bele . Gondolom már el is fogyott a süti:))))))))))))))))) Üdv Edit

reka79

Családom kedvence lesz ez a süti!Én értettem a receptet,kicsit rutinból fogalmazódott:)Köszi!

Jeneiné

Próbáljátok ki ! Isteni!

TraRita

Csajok! Átírtam a receptet, remélem most már érthet?bb lett. Igaza van Rékának, rutinból írtam, elnézést érte!

Edit

Kedves Rita ! Semmi baj ! Én is értettem , ezért írtam le , hogy hogyan gondoltad . Mindenesetre nagyon finom süti.Üdv Edit

TraRita

Semmi gond Edit! :))

Törölt felhasználó

Ezt a sütit tényleg érdemes megsütni, mindig nagyon nagy sikere van. (Egyébként eredeti ukrán recept, csak régen nem pudingporral csinálták a krémet.) Egy valamit csinálok másképp: a diót durvára vágom, és a felvert tojáshabbal megkent lapokra szórom sütés el?tt.

mulix

Közelebb lévén az ukránokhoz én is úgy csinálom mint Mamsoka,a diót gorombára vágom és még + a lapokat a felvert fehérje alatt megkenem vékonyan savanyú lekvárral.Még mutatósabb lesz ez a valóban finom tészta.

TraRita

A lekvár az nagyon jó ötlet! Legközelebb kipróbálom! Köszi :)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Tényleg jó ez a recept. Én gyakran sütöm, csak nem darált dióval, hanem durvára vagdalt pörkölt mogyoróval.

Blazsanna

Próbáljátok ki, a krémbe tegyetek egy kis lef?tt kávét, kb. 3-4 ev?kanállal. Nagyon finom lesz!

Nagyné Nagy Mária

Kedves Rita! Ma megsütöttem a kijevi krémest és a tejfölös kockát. A kijevi még a h?t?ben van, holnapra készült, de már látom, hogy nagyon jó. A tejfölöst már megkóstoltam, nagyon finom. Nagyon köszönöm az összes eddigi receptet, minden amit eddig sütöttem, úgy jó, ahogy le van írva. Köszönöm, köszönöm. Mari

TraRita

Szia Mari! Örülök a sikerednek! Köszönöm a visszajelzést és a kedves szavaidat! További szép napot! Üdv: Rita

TraRita

Szia Mari! Örülök a sikerednek! :) Köszi szépen,hogy jeleztél! Minden jót, további kellemes sütögetést! Rita UI: Most látom csak, hogy már írtam egyszer vissza Neked :D :D

Edit

Tegnap tesztelte a b?vebb családom a sütit. Mindenkinek nagyon ízlett. :)) Köszi a receptet. Üdv Edit

TraRita

Szia Edit! Örülök, hogy sikeres a süti :) Üdv: Rita

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek