Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kijevi krémes

Kijevi krémes
Kijevi krémes
60 perc / sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (43)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem is emlékszem honnan a recept, állandóan gyűjtögetek. :) De azt tudom, hogy nagyon finom ez a süti, érdemes elkészíteni. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A habhoz

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához összedolgozzuk a hozzávalókat, majd három lapot nyújtunk, amit megkenünk a következő masszával:
  2. 4 tojásfehérjét kemény habbá verünk, hozzáadunk 15 dkg cukrot, majd 25 dkg diót.
  3. Mindhárom lapot megkenjük a masszával, majd sütjük.
  4. Megfőzzük a tejben a pudingot.
  5. A margarint a pocukorral habosra keverjük.
  6. Ha kihűlt a puding, hozzáadjuk a cukros-margarinos keveréket és megtöltjük a lapokat.
  7. Másnap szeleteljük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x32 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 42
össznézettség: 133 945
elküldve: 45
receptkönyvben: 1 390
elkészítve: 55/81
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes süti, vaníliás sütemény

Hozzászólások (43)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szilva75
Szilva75 Thu, 2014-04-03 17:03

Kedves Rita!
Már több süteményedet is megsütöttem, nagyon finomak mind. Most ezt szemeltem ki. A kérdésem az lenne, hogy nem kevés ez a krém a tészta mennyiségéhez? Ugyanis találtam egy teljesen hasonló receptet, de ahhoz 1 l tejjel készül a krém ugyanennyi tésztához. A másik kérdésem, hogy ha 2 nappal előbb készítem, mint amikor jönnek a vendégek, ugyanolyan élvezhető-e még?
Köszönöm Szilvi

Rita1971
TraRita / Rita1971 Mon, 2014-04-07 20:46

Szia Szilvi!

Nem kevés a krém, csak két lapra kell elosztani! Inkább egy nappal hamarabb készítsd el a sütit, bár eláll sokáig. Örülök, hogy tetszenek, ízlenek a receptek!
Üdv: Rita

szilagyigizella
iziababa / szilagyigizella Sun, 2013-04-07 05:54

Elkészitettem nagyon finom lett,de én már a korrigálásokból szedtem össze a receptet,szilva lekvárral lekentem a tésztát és arra raktam rá a diós habot.Isteni lett.Köszönöm a receptet:Gizus.

Kozmane2
Kozmane2 Sat, 2012-12-22 20:34

Névnapomra megsütöttem, sőt még a szomszédasszonyomnak is. Nagyon finom süti, csak ajánlati tudom.

Kisvikica
Kisvikica / Kisvikica Thu, 2012-11-29 18:41

bocs, hogy pofátlanul beleszólok, de már ha egyszer feltetted a receptet, én meg ukrán vagyok, megsúgom hogy a diós massza alatt le kell kenni a tésztát lekvárral (lehetőleg valami nem túl édes lekvárral) és úgy sütni, eredetileg így készül

Rita1971
TraRita / Rita1971 Thu, 2012-11-29 21:08

Nekem nem kell súgdosnod! :) Úgy csinálom, ahogy az általam ismert receptem írja! :D Biztos hallottál már arról, hogy egy sütit többféle módon is el lehet készíteni!

klivi
klivi / klivi Sat, 2012-02-18 10:21

Szia Rita,
Megsütöttem, nagyon finom lett, csupán annyit módosítottam rajta, hogy kevesebb sütőport tettem bele, és a tetejére szórtam durvára tört diót. 2 nap múlva volt a legfinomabb, addig teljesen összeértek az ízek és bepuhultak a lapok. Nagyon ízlett mindenkinek! Köszi a receptet.
Szép hétvégét!
Livi

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sat, 2012-02-18 22:51

Szia Livi!
Örülök, hogy ízlett és felújítottad! :)) Ma az olajos piskótádat készítettem el, az is isteni finom lett! Lekvárral töltöttem meg. Nagy sikere van!
Minden jót!
Üdv: Rita

sandorbea
sandorbea Tue, 2012-01-17 16:38

Hát ez a süti isteni finom lett!Nem vagyok konyhatündér,de győztük enni!!Köszi a receptet! :))

laraed
Edit / laraed Wed, 2011-11-02 08:42

Tegnap tesztelte a bővebb családom a sütit. Mindenkinek nagyon ízlett. :)) Köszi a receptet. Üdv Edit

Nagyné Nagy Mária
Nagyné Nagy Mária Sun, 2011-09-11 17:02

Kedves Rita! Ma megsütöttem a kijevi krémest és a tejfölös kockát. A kijevi még a hűtőben van, holnapra készült, de már látom, hogy nagyon jó. A tejfölöst már megkóstoltam, nagyon finom.
Nagyon köszönöm az összes eddigi receptet, minden amit eddig sütöttem, úgy jó, ahogy le van írva.
Köszönöm, köszönöm. Mari

Rita1971
TraRita / Rita1971 Wed, 2011-11-02 18:42

Szia Mari!

Örülök a sikerednek! :) Köszi szépen,hogy jeleztél!
Minden jót, további kellemes sütögetést!
Rita

UI: Most látom csak, hogy már írtam egyszer vissza Neked :D :D

Rita1971
TraRita / Rita1971 Mon, 2011-09-12 14:08

Szia Mari!

Örülök a sikerednek! Köszönöm a visszajelzést és a kedves szavaidat!
További szép napot!
Üdv: Rita

Blazsanna
Blazsanna Sun, 2011-09-11 14:09

Próbáljátok ki, a krémbe tegyetek egy kis lefőtt kávét, kb. 3-4 evőkanállal. Nagyon finom lesz!

futres
futres Tue, 2011-09-06 21:12

Sziasztok! Tényleg jó ez a recept. Én gyakran sütöm, csak nem darált dióval, hanem durvára vagdalt pörkölt mogyoróval.

mulix
mulix Tue, 2011-09-06 13:10

Közelebb lévén az ukránokhoz én is úgy csinálom mint Mamsoka,a diót gorombára vágom és még + a lapokat a felvert fehérje alatt megkenem vékonyan savanyú lekvárral.Még mutatósabb lesz ez a valóban finom tészta.

mamsoka
mamsoka Tue, 2011-08-02 00:06

Ezt a sütit tényleg érdemes megsütni, mindig nagyon nagy sikere van. (Egyébként eredeti ukrán recept, csak régen nem pudingporral csinálták a krémet.)
Egy valamit csinálok másképp: a diót durvára vágom, és a felvert tojáshabbal megkent lapokra szórom sütés előtt.

NoSalty
Nosalty / NoSalty Wed, 2011-07-06 11:19

Kedves TraRita!
Tiéd lett 2011. július 5. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

laraed
Edit / laraed Tue, 2011-07-05 16:20

Kedves Rita ! Semmi baj ! Én is értettem , ezért írtam le , hogy hogyan gondoltad . Mindenesetre nagyon finom süti.Üdv Edit

Rita1971
TraRita / Rita1971 Tue, 2011-07-05 16:16

Csajok!

Átírtam a receptet, remélem most már érthetőbb lett. Igaza van Rékának, rutinból írtam, elnézést érte!

reka79
reka79 Tue, 2011-07-05 14:10

Családom kedvence lesz ez a süti!Én értettem a receptet,kicsit rutinból fogalmazódott:)Köszi!

laraed
Edit / laraed Tue, 2011-07-05 14:02

Tészta 1 : 40 dkg liszt 1 cs sütőpor 7,5 dkg cukor, 2-3 ek tejföl, 4 tojás sárgája. Ezt összedolgozni , 3 felé osztani , kinyújtani ! Tészta 2 : 25 dkg darált dió ,4 tojás fehérje, 7,5 dkg cukor. Tojásfehérjét cukorral kemény habnak felverni beleforgatni a darált diót , és ezzel megkenni mind a három lapot , és így kisütni a lapokat.Majd a krémmel megtölteni.

Batida
Batida / Batida Tue, 2011-07-05 19:23

Kedves Edit, tőled mindig szívesen veszem a korrigálásokat, még ennyi év után is van mit tanulnia az embernek. Kimondottan jólesett, hogy részletesen leírtad. Köszi!

laraed
Edit / laraed Tue, 2011-07-05 20:24

Kedves Batida ! Nagyon szívesen . Csak segíteni akartam , mert tudom milyen az amikor meglátsz egy sütit ,és húz a konyha felé valami földönkívüli hatalmas erő , hogy azonnal nekiállj elkészíteni, de hopp nem egyértelmű a dolog. Feltesszük a kérdést ,és a körmünket rágva várjuk a választ. Na , szóval ismerem ezt az érzést:)) és ezért kotnyeleskedtem bele . Gondolom már el is fogyott a süti:))))))))))))))))) Üdv Edit

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2011-07-05 13:50

Szóval akkor a tésztához kell a 4 tojásfehérje is, nem csak a "hozzávalók" közt szereplő sárgája. Csak a fehérje nem belekeverve, hanem felverve-rákenve.
Lehet célszerű lenne a 4 tojássárgáját 4 egész tojásra javítani, és beleírni az elkészítés lépései közé, hogy szétválasztjuk, majd etc....etc....
Ez a recept tényleg kicsit elkapkodottnak tűnik, amúgy viszont nagyon guszta.

Szeva50
Szeva / Szeva50 Tue, 2011-07-05 13:32

Kedves Badita! Nekem laponként 180 fokon 15 perc alatt megsülnek. Egy lapra a tojáshab tetejére darabos diót szoktam szórni, és ez lesz a felsőlap. Így a dekoráció is meg van oldva. Nagyon finom süti. Üdv: Éva

Batida
Batida / Batida Tue, 2011-07-05 19:18

Köszi Éva a tippet, nagyon jó ötlet!! És mindenképp figyelni fogom a sütési időt, mert más receptnél is túlsütöttem már bizonyos dolgokat...

laraed
Edit / laraed Tue, 2011-07-05 13:50

Kedves Batida !Jogos a kérdésed Nem jól van leírva az elkészítés módja és a hozzávalók sem !!! A tészta hozzávalóiba ne tedd bele a tojásfehérjét , a diót , és a cukor felét . A többi hozzávalót keverd össze ebből nyújts három lapot . A tojásfehérjét verd fel kemény habnak a cukorral és keverd bele a darált diót és ezzel kend meg a tésztát és így süsd meg. Így lesz a teteje barna az alja pedig sárga. 3 db ilyen lapod lesz , és ezt kend majd meg a pudingos krémmel:)) Üdv Edit

Rita1971
TraRita / Rita1971 Tue, 2011-07-05 16:22

Edit!
Az én receptem így szól, ezek a hozzávalók. Már sokszor elkészítettem ezzel az anyag hányaddal és mindig sikerült. Ha nem lenne finom, jól bevált a recept, akkor nem osztottam volna meg.

Üdv: Rita

laraed
Edit / laraed Tue, 2011-07-05 16:34

Kedves Rita ! Bocsi hogy belekotyogtam ! Nem ismerem ezt a receptet , de a látványból gondoltam , hogy így kell elkészíteni ahogy leírtam. Annyit tévedtem csak , hogy a tésztába is 15 dkg cukor kell, meg a habba is , nem pedig az egészbe kell 15 dkg cukor , amit én , ugye megfeleztem:)))) Bocsi még egyszer. Üdv Edit

Batida
Batida / Batida Tue, 2011-07-05 12:48

Kedves Rita, szeretem a receptjeidet, mentegetem is őket le szépen sorban, de most nem minden egyértelmű nekem ebben a receptben. A kinyújtott, diós-masszás lapokat sütöm egyenként 60 percig (vagy 3x20)? Aztán megkenem a pudingkrémmel, és egymásra rakom? Neked akkor hogyan lett barna a teteje? Kérlek, oszlasd el tévelygéseim!! :-DD

Rita1971
TraRita / Rita1971 Tue, 2011-07-05 16:20

Szia Batilda!

Igen, a diós masszás lapokat egyenként kell megsütni, de nem 60 percig! Igazából ez is sütőtől függ. És persze, hogy milyen programon sütöd.
Igen, majd megkened a lapot krémmel, rá a másik és így tovább. A tetejére nem tettem krémet és a diótól lesz barnás színű.

Batida
Batida / Batida Tue, 2011-07-05 19:20

Köszönöm Rita, hogy átjavítottad a receptet, így már kétség sem fér hozzá, mit-hova-merre. :-) Meg fogom sütni szombaton!!!

2384
finomliszt 40 dkg
sütőpor 1 csomag
porcukor 15 dkg
tejföl 3 ek
margarin 20 dkg
tojássárgája 4 db
dió 25 dkg
porcukor 15 dkg
tojásfehérje 4 db
tej 0.5 l
vaníliás pudingpor 2 tasak
margarin 25 dkg
porcukor 25 dkg