r
Nosalty Logó

Ajvár k3csk3 konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
k3csk3
Ajvár k3csk3 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 98 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 389 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 34 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    578.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    227 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    1558 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    12073 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 98 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2315 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    1671 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    907.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    575 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    621 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    6231 micro
  • β-crypt
    991 micro
  • Likopin
    48292 micro
  • Lut-zea
    1636 micro
Összesen 389 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    539 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    4178 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 34 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és egy kis főzőedényben olívaolajon üvegesre pirítjuk. A paradicsomot felkockázzuk, és a paprikakrémmel, sűrített paradicsommal és Erős Pistával együtt hozzáadjuk, majd alacsony lángon főzzük.
  2. A kápia paprikát és zöld kaliforniai paprikát közepes méretű kockákra vágjuk. Minél nagyobbak a darabok, annál magyarosabb (lecsós jellegű) lesz a fogás, és minél kisebbek, annál jobban fog hasonlítani az eredeti délszláv elkészítési módhoz.
  3. Ha a paradicsom szétmállott, hozzáadjuk a paprikát. Körülbelül 10-15 percig főzzük, amíg a paprika puha nem lesz, majd hozzáadjuk az apróra vágott friss rozmaringot és snidlinget. A tűzön elkeverjük, ízlés szerint sót és borsot hozzáadva.
  4. Lehűlés után tálaljuk köretként, grillezett húsokhoz öntetként vagy salátaként.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4068
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 12.

Receptkategóriák

Az ajvár délszláv öntet, köret és saláta egyszerre, melyet előszeretettel fogyasztanak grillezett húsokhoz. Ezt a receptet saját magam találtam ki, megpróbálva újrateremteni a mediterrán ízvilágot. A nagy darabokra vágott paprika magyarosabb jelleget ad neki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek