r
Nosalty Logó

Paprikakrém télire

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Paprikakrém télire
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 38 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 154 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 20 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4339.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    4269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2397 micro
  • β-crypt
    723 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 38 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17359.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    17077 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    544.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    927 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    754 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    9588 micro
  • β-crypt
    2893 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 154 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2272.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    2235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1255 micro
  • β-crypt
    379 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 20 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk és húsdarálón ledaráljuk.
  2. Hozzákeverjük a sót.
  3. Tiszta üvegekbe szedjük, lezárjuk és hűtőszekrényben tároljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 233
  • Tegnapi nézettség: 60
  • 7 napos nézettség: 310
  • Össznézettség: 108385
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 07.

Ajánló

Pörköltek, levesek ízesítésére. Só helyett is!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egész télen használhatjuk ételek ízesítésére. Darálhatunk bele erős paprikát is. Arra kell csak vigyázni, hogy ha ebből teszünk az ételbe, akkor sózni nem nagyon kell!

Hozzászólások (11)

Törölt felhasználó

Én is szoktam eltenni paprikakrémet annyi különbséggel, hogy a tetejére olajat öntök. Nem kellett h?t?ben tartani, tavasszal fogyott el.

Gerzsó

Kedves Kiki! A sózott paprika nálam is nélkülözhetetlen, minden évben darálok pár üvegre valót. Amikor el?ször csináltam, - még a történelmi id?kben-, csak a paradicsompaprikát ismertük, ami erre a célra megfelelt. Mostanában ezt már egyre ritkábban látom, de nagyon jó a kaliforniai is. Pörkölt alapú ételekhez szinte nélkülözhetetlen, örülök, hogy itt is látom. Üdv. Zsóka.

Törölt felhasználó

Kedves Mindenki.Én már többször is készítettem paprika krémet télire.Kipróbáltam ezt a verziót is ígyis eláll!De próbáljátok ki úgy ,hogy tegyétek fel a t?zhelyre és folytonos kevergetés melett f?zzétek jó s?r?re. amikor kész akkor kisebb üvegekbe teszem és egy pici szalicilt teszek rá.Száraz dunsztba hagyom kih?lni.szerintem ízletesebb vele a pörkölt is ,talán mintha a szaft is s?r?bb lenne t?le.Az egész igen krémes lesz amikor elkészül.

Törölt felhasználó

Kedves bef?z? társak! Nekem van egy nagyon finom paprikakrém receptem,szívesen közzé teszem. 6 kg pritamin paprika, pár db cseresznyepaprika,3 ev?kanál só,2 ev?kanál cukor,1 ev?kanál 20 %-os ecet,1 kávéskanál bors,5-6 gerezd fokhagyma.Paprikát ledarálni,hozzáadni a többi hozzávalót és forrástól számítva kb. 1 órán át f?zni.Ha kész 1 teáskanál szalicilt belekeverni ,kisebb üvegekbe /én tormás ba rakom/ rakni ,lekötni és mehet a száraz dunsztba. Nagyon finom!

Törölt felhasználó

:)))))) Látszik az üvegen a ház meg a kerítés! :)))))))))))))))) (bocsi, paprikás receptet keresek és kiszúrtam.....)

Norci79

Nagyon finom, a nagymamám paprika krémjére emlékeztet az íze...

Törölt felhasználó

Kedves Kiki! Idén szeretném elkészíteni ezt a krémet,nagyon guszta:) Kérdésem hogy ebb?l a mennyiségb?l egy üveg lesz?Ha többet szeretnék készíteni,akkor ugyebár nem fér a h?t?be,de olvastam hogy h?t? nélkül is elvan...mondjuk a pincénkben h?vös van,lehet ott is elállna?Sosem készítettem még ilyet,azért érdekl?döm ennyire,nem akarom elrontani... Köszi:Zsuzsi

Törölt felhasználó

SZia Zsuzsi! Ha jól emlékszem két ilyen kis üveg lett bel?le. Ha olajat teszel a tetejére akkor pincében is tárolható. Annyi só van benne, hogy nem igen tud megromlani. Üdv kiki

Törölt felhasználó

Köszi Kiki a választ,akkor így fogom megpróbálni! Üdv..zsuzsi

Törölt felhasználó

Ma elkészítettem,de 10db pritaminból,7 ek.sóból,3 kis üveg lett bel?le,olajat tettem a tetejére,már a hideg pincében pihen:-)kíváncsian várom milyen lesz:-)

Rattner Gyula

Mi kilónként 30 dkg sóval készítjük.

Marika nagyi

Ma egész nap a paprikakrém receptemet kerestem, de nem találtam. Most végre rátaláltam arra verzióra, ahogy én szoktam csinálni. A gyerekek miatt nem teszek bele csipös paprikát, azt külön használom. Ahogy Manyika csinálja nagyon finom. már többször raktam el, de olyan feledékeny lettem, hogy nem tudom fejb?l, mivel már elég régi "kislány" vagyok!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty

Így tedd el a lecsót nyáron, hogy egész évben együtt...

Ilyenkor nyárvégén szinte turbóra kapcsol a befőzési láz, a kert és a piac ontja magából a zöldségeket, gyümölcsöket, érdemes nekiállni a tartósításuknak, hogy aztán az év kevésbé gazdag hónapjaiban is élvezhessük a nyári ízeket. A lecsót is érdemes eltenni, most többféle módszert mutatunk, hogy hogyan.

Szekeres Dóra

További cikkek