Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paprikakrém télire

Paprikakrém télire
Paprikakrém télire
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egész télen használhatjuk ételek ízesítésére. Darálhatunk bele erős paprikát is. Arra kell csak vigyázni, hogy ha ebből teszünk az ételbe, akkor sózni nem nagyon kell!


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pörköltek, levesek ízesítésére. Só helyett is!

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk és húsdarálón ledaráljuk.
  2. Hozzákeverjük a sót.
  3. Tiszta üvegekbe szedjük, lezárjuk és hűtőszekrényben tároljuk.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 102
össznézettség: 83 267
elküldve: 5
receptkönyvben: 451
elkészítve: 10/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

Kápiakrém télire, kápia paprika krém télire

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Thu, 2011-08-25 12:45

Ma egész nap a paprikakrém receptemet kerestem, de nem találtam. Most végre rátaláltam arra verzióra, ahogy én szoktam csinálni. A gyerekek miatt nem teszek bele csipös paprikát, azt külön használom. Ahogy Manyika csinálja nagyon finom. már többször raktam el, de olyan feledékeny lettem, hogy nem tudom fejből, mivel már elég régi "kislány" vagyok!

szneki
Szneki / szneki Wed, 2011-06-29 19:09

Ma elkészítettem,de 10db pritaminból,7 ek.sóból,3 kis üveg lett belőle,olajat tettem a tetejére,már a hideg pincében pihen:-)kíváncsian várom milyen lesz:-)

szneki
Szneki / szneki Mon, 2011-06-27 14:08

Kedves Kiki!
Idén szeretném elkészíteni ezt a krémet,nagyon guszta:)
Kérdésem hogy ebből a mennyiségből egy üveg lesz?Ha többet szeretnék készíteni,akkor ugyebár nem fér a hűtőbe,de olvastam hogy hűtő nélkül is elvan...mondjuk a pincénkben hűvös van,lehet ott is elállna?Sosem készítettem még ilyet,azért érdeklődöm ennyire,nem akarom elrontani...
Köszi:Zsuzsi

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Mon, 2011-06-27 15:26

SZia Zsuzsi!
Ha jól emlékszem két ilyen kis üveg lett belőle. Ha olajat teszel a tetejére akkor pincében is tárolható. Annyi só van benne, hogy nem igen tud megromlani. Üdv kiki

Ruszkicsaj
Ruszkicsaj / Ruszkicsaj Tue, 2010-10-19 10:46

:)))))) Látszik az üvegen a ház meg a kerítés! :)))))))))))))))) (bocsi, paprikás receptet keresek és kiszúrtam.....)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-09-05 20:45

Kedves befőző társak!
Nekem van egy nagyon finom paprikakrém receptem,szívesen közzé teszem.
6 kg pritamin paprika, pár db cseresznyepaprika,3 evőkanál só,2 evőkanál cukor,1 evőkanál 20 %-os ecet,1 kávéskanál bors,5-6 gerezd fokhagyma.Paprikát ledarálni,hozzáadni a többi hozzávalót és forrástól számítva kb. 1 órán át főzni.Ha kész 1 teáskanál szalicilt belekeverni ,kisebb üvegekbe /én tormás ba rakom/ rakni ,lekötni és mehet a száraz dunsztba. Nagyon finom!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-09-05 09:32

Kedves Mindenki.Én már többször is készítettem paprika krémet télire.Kipróbáltam ezt a verziót is ígyis eláll!De próbáljátok ki úgy ,hogy tegyétek fel a tűzhelyre és folytonos kevergetés melett főzzétek jó sűrűre. amikor kész akkor kisebb üvegekbe teszem és egy pici szalicilt teszek rá.Száraz dunsztba hagyom kihűlni.szerintem ízletesebb vele a pörkölt is ,talán mintha a szaft is sűrűbb lenne tőle.Az egész igen krémes lesz amikor elkészül.

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Wed, 2010-03-10 00:40

Kedves Kiki!
A sózott paprika nálam is nélkülözhetetlen, minden évben darálok pár üvegre valót. Amikor először csináltam, - még a történelmi időkben-, csak a paradicsompaprikát ismertük, ami erre a célra megfelelt. Mostanában ezt már egyre ritkábban látom, de nagyon jó a kaliforniai is. Pörkölt alapú ételekhez szinte nélkülözhetetlen, örülök, hogy itt is látom.
Üdv. Zsóka.

tucsike
tucsike Tue, 2009-09-08 12:05

Én is szoktam eltenni paprikakrémet annyi különbséggel, hogy a tetejére olajat öntök. Nem kellett hűtőben tartani, tavasszal fogyott el.

46
kápia paprika 6 db
4 ek